Naujo modelio rūbus pareigūnai dėvi norėdami išsirinkti aprangą, labiausiai tinkančią patruliuoti motociklais. Parinkti komplektų variantai, geriausiai atitinkantys jų darbo specifiką. Dirbant miestuose ir užmiestyje jiems tenka ir ekstremaliai važiuoti, ir budėti karštyje arba vairuoti per lietų, vėją, o po to iš karto dirbti gatvėje, todėl reikia aprangos, kuri būtų patogi bet kokiomis oro sąlygomis ir kartu visiškai apsaugotų nuo galimų sužeidimų. Drabužiai yra elastingi su orui pralaidžiomis nugaros, pečių, alkūnių, kelių, blauzdų ir klubų apsaugomis. Keturi skirtingi naujo modelio drabužiai per vasarą bus bandomi prieš išsirenkant tinkamiausius – pasirinktas tas pats gamintojas, kurio drabužius dėvi motociklus vairuojantys Skandinavijos policijos pareigūnai.

Pareigūnai su motociklais

„Tinkamai parinkta motociklininko apranga leidžia motociklą vairuojančiam pareigūnui kokybiškai atlikti savo pareigas, o įvykus nelaimei gali apsaugoti nuo sunkių traumų ir padėti išvengti sužeidimų, todėl tarnybą atliekantiems pareigūnams-motociklininkams labai svarbu turėti kūną apsaugančius drabužius, kurie nevaržytų ir būtų patogūs, o svarbiausia – užtikrintų saugumą,“ – sako Lietuvos kelių policijos tarnybos vadovas Vytautas Grašys.

Lietuvos policija iš viso naudoja 40 „BMW“ ir „Yamaha“ motociklų. Juos vairuoja beveik 100 pareigūnų, iš jų – 4 moterys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją