Primename, kad visos dienos rinkliavos mokestis (geltonųjų lapelių išrašymas) taikomas tik tuo atveju, kai kontrolės vykdymo metu nustatoma, jog už automobilio stovėjimą nėra sumokėtas rinkliavos mokestis.

Mažesnė metinė rinkliava

Taip pat įsigalioja ir mažesnė metinė (lengvatinė) 30 Eur rinkliava ne tik motociklams, bet ir mopedams, triračiams ir keturračiams raudonojoje, geltonojoje ir žaliojoje rinkliavos zonose.

Leidimai išduodami Klientų aptarnavimo centruose. Atvykus į vietą reikalinga užpildyti prašymą išduoti leidimą ir pateikti transporto priemonės registracijos liudijimą. Transporto priemonės savininkui išduodamas elektroninis leidimas, kuris galioja anksčiau minėtose vietinės rinkliavos zonose.

Kiti įsigaliosiantys pokyčiai

Nuostatų pakeitimai numato ir supaprastintą automobilių stovėjimų vietų suteikimą laikinam naudojimuisi, pavyzdžiui, filmavimų, laikinų apribojimų, statybų metu ir panašiais atvejais.

Atsižvelgus į Vidaus reikalų ministerijos bei susijusių institucijų prašymus, keičiasi ir specialiosios transporto priemonės sąvoka bei sąlygos, kai joms netaikoma vietinė rinkliava.

JUDU atsakinga už viešojo transporto paslaugų organizavimą, automobilių stovėjimo infrastruktūrą mieste ir darnių keliavimo būdų skatinimą. Viešojo transporto paslaugomis 2022-aisiais kasdien naudojosi daugiau kaip 170 tūkst. keleivių, kurie keliones troleibusu ar autobusu šiemet įvertino 8,32 balais iš 10, o tai – aukščiausias įvertinimas nuo 2019-ųjų. Įmonė taip pat užtikrina sklandų miesto eismo organizavimą ir kartu su Vilniaus miesto savivaldybe diegia inovatyvius sprendimus, kuriančius vaikštomą miestą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją