Primename, jog kovo pradžioje Vilniaus miesto savivaldybė pasirašė rangos darbų sutartį su Prancūzijos kapitalo kelių tiesimo bendrove AB „Eurovia Lietuva“ dėl 6 kilometrų Nemenčinės plento nuo Kairėnų g. iki pat miesto ribos rekonstrukcijos. Gatvė bus išplatinta nuo dviejų iki keturių juostų.

Nemenčinės plentas – pagrindinis išvažiavimas iš Vilniaus Nemenčinės, Švenčionių kryptimi. Kadangi jis tik dviejų juostų ir lenkti lėčiau važiuojantį automobilį beveik nėra galimybės, gatvėje nuolat susidarydavo ilgos automobilių kolonos ir spūstys, įvykdavo nemažai avarijų. Prie gatvės nėra apšvietimo, dviračių takų.

Nemenčinės plente iš dviejų juostų bus išplatinta iki keturių, taip pat numatyta 2 metrų pločio skiriamoji juosta. Per visą gatvės ilgį bus nutiestas dvipusis dviračių takas.

Nemenčinės plento rekonstrukcija kainuos apie 26,18 mln. Eur. iš Savivaldybės ir Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų.

Plente numatoma įrengti penkias šviesoforais reguliuojamas sankryžas ties Kairėnų, Balžio, Lakštingalos sodų, Antavilių, Antavilių Sodų 1-ąją gatvėmis. Ties Balžio gatve sankryža bus žiedinė. Ties Karačiūnų gatve bus įrengtas šviesoforas pėstiesiems. Ties Kairėnų, Karaliūnų ir Laurų gatvėmis bus įrengtos triukšmą slopinančios sienutės.

Darbai prasidės jau šį mėnesį ir truks daugiau nei metus. Numatoma darbų pabaiga – 2026 pirmas pusmetis. Rekonstrukcijos metu bus eismo ribojimų, bet eismas nebus visiškai uždarytas.