Vakarais prie prekybos centrų ir taip būna sunku surasti vietą automobiliui pastatyti, o tokie „kultūringi“ vairuotojai supratimo neturi“, – AlytusPlius.lt laiške redakcijai rašė skaitytoja, kuri atsiuntė vairuotojų įžūlumą įamžinančias nuotraukas.

Alytaus administracinės veiklos ir eismo įvykių tyrimo grupės vyresnysis specialistas Rimantas Platūkis teigė, kad pasipiktinę alytiškiai ir policijai dažnai siunčia nuotraukas, kuriose užfiksuoti ne vietose ar ne pagal ženklinimą pastatyti automobiliai. Pareigūnai patikrinimo, kaip laikomasi automobilių statymo taisyklių, reidus rengia ir savo iniciatyva.

R. Platūkio teigimu, už horizontaliojo kelio ženklinimo linijos nepaisymą ir netaisyklingą automobilių statymą ją pažeidžiant vairuotojams gali grėsti administracinė atsakomybė nuo 100 iki 300 litų. Per vienerius metus jokių kitų kelių eismo taisyklių pažeidimų nepadarę vairuotojai atsiperka mažiausia 50 litų administracine bauda.

Anot Rimvydo Anusausko, Alytaus autoklubo direktoriaus, Lietuvos automobilininkų sąjungos prezidento, nuotraukose užfiksuotų automobilių vairuotojai nesilaiko kelių eismo taisyklių ir yra nedėmesingi kitų vairuotojų atžvilgiu.

„Užsienio šalyse netaisyklingai savo automobilius pastatę vairuotojai yra baudžiami didelėmis baudomis“, – situaciją komentavo R. Anusauskas.