P. Valiukėnas teigė, kad mažėjant pasiūlai pardavėjai iš esmės ima labiau diktuoti savo sąlygas, o tai turi įtakos ir automobilių kainoms, kurios pastaruoju metu ženkliai kilo į viršų. Negana to, anot pašnekovo, mažėjanti pasiūla, kai kuriems pardavėjams, sudaro sąlygas numoti ranka į mandagumą.

„Kartais netgi atvirai pardavėjai pasako, kad jei nepatinka jo nustatytos sąlygos – ieškantis automobilio gali važiuoti savais keliais, nes atvažiuos kitas, kuris automobilį nupirks tokiomis sąlygomis, kokias jis nustatė. Tokiu būdu pardavėjas tarsi atsiriboja nuo atsakomybės pabrėždamas, kad automobilis yra toks, koks yra, todėl jei sąlygos tenkina – galima sudaryti sandorį, jei ne – siūlo keliauti į namus.

Dar visai neseniai buvo priimtas įstatymas dėl atsiskaitymo grynaisiais pinigais ribojimo, tačiau tuomet viešoje erdvėje nė kiek to neslėpdami pardavėjai teigė, kad toks ribojimas nieko nepakeis, mat paprasčiausiai bus reikalaujama, kad sutartyje būtų įrašyta ne didesnė suma nei numato įstatymas, o vis kita liks šešėlyje. Tokia situacija rinkoje sukuria palankesnes sąlygas dirbti nesąžiningiems pardavėjams bei parduoti automobilius su defektais bei jų nustatytomis sąlygomis“, – aiškino pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)