„Remiantis trijų metų BTA tyrimo duomenimis, matyti, kad šių transporto priemonių avarijų skaičius kiekvienais metais skiriasi tik keletu įvykių, tačiau padaromos žalos yra pastebimai mažesnės, per metus sumos sumažėja šimtais tūkstančių litų. To priežastis yra dviračių transporto priemonių vairuotojų augantis atsakingumas keliuose: jie ne tik pasirūpina draudimu, bet ir vairuoja vis labiau paisydami saugaus eismo taisyklių“, – teigė Ekspertizių skyriaus vadovas Andrius Žiukelis.

Pasak bendrovės specialisto, vidutinis žalos dydis 2012 metais sumažėjo 12 proc. lyginant su 2011 m., o per 2013 metų pirmus 8 mėnesius tokių žalų užfiksuota net trečdaliu mažiau nei per tą patį laikotarpį pernai. Per nepilnus trejus metus vidutinis žalos dydis siekė 4400 Lt, tačiau pasitaikė atvejų, kai žala buvo ir 13 000 Lt.

Iš viso per dvejus metus ir 8 mėnesius užregistruota 8,5 mln. litų išmokėtų nuostolių, kuriuos sukėlė motociklų bei motorolerių vairuotojai.

Specialistai pastebi, kad dažniausiai avarijas sukelia jauni transporto priemonių vairuotojai. Įvykiai nutinka, kai motociklininkai rikiuojasi į kitą eismo juostą, neretai judėdami savo važiuojamąja dalimi važiuoja tarp kelių judančių transporto priemonių ar staiga daro posūkį be įspėjamųjų ženklų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)