Lietuvos automobilininkų sąjungos (LAS) komanda šiame renginyje dalyvauja nuo 1998 metų.

Pagrindinis konkurso tikslas – prapaguoti saugaus eismo idėjas tarp visų jaunųjų eismo dalyvių, skatinti vaikus saugiai elgtis kelyje, lavinti važiavimo dviračiais įgūdžius.

Šįmet į Zadarą suvažiavo 19 komandų iš 18-os Europos valstybių (Čekija delegavo dvi kamandas).

Pirmą kartą dalyvavo Liuksemburgo, ir kas ypač svarbu, – Ukrainos atstovai.

Pagal konkurso nuostatus vaikams teko spręsti aštuonias praktinio vairavimo ir teorines užduotis. Komandą sudaro keturi 10–12 metų vaikai (2 mergaitės ir 2 berniukai).

Saugaus eismo konkursas

Geriausiai sekėsi Serbijos jauniesiems dviratininkams, antri mūsų kaimynai latviai, treti liko Čekijos autoklubo atstovai.

LIetuva, kartu su Prancūzijos ir Vengrijos komandomis, užėmė 10–12 vietas.

Vaikų išvyką organizavo ir finansavo Lietuvos automobilinkų sąjunga ir Kauno automobilinkų klubas „Autokontaktas“.

„Visų pirma, norisi padėkoti vaikų treneriams N. Jankauskienei ir B.Jankevičiui, kurie negailėdami savo laisvalaikio paruošė Lietuvos komandą, kurios pagrindą sudarė Vilkaviškio raj. Keturvalakių mokyklos mokiniai Austėja Šlekytė, Karolina Marcinkevičiūtė, Joris Augulevičius ir Arnas Andriušaitis. Pandemija pakoregavo pastarųjų metų didžiausio tokio pobūdžio saugaus eismo renginio Europoje planus. 2020 metais konkursas neįvyko, o pernai metais renginys buvo suorganizuotas nuotoliniu būdu.

Smagu po dviejų metų vėl susitikti su komandų treneriais ir vadovais. Svetingi šeimininkai – Kroatijos autoklubas HAK, ne tik sudarė visas sąlygas sėkmingam konkurso pravedimui, bet ir paruošė turiningą kultūrinę ir pamoginę programą. Vaikai grįžo pasisėmę patirties ir kupini geriausių įspūdžių. Tikimės, kad ilgametis Lietuvos komandos dalyvavimas šiame prestižiniame Europos saugaus eismo konkurse tęsis ir kitais metais“, – įspūdžiais ir pastebėjimais po kelionės į Kroatiją pasidalijo LAS saugaus eismo komiteto pirmininkas G. Urbonas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją