Vykdydami šią prevencinę priemonę, policijos pareigūnai pagal galimybes į pagalbą pasitelks Valstybinės kelių transporto inspekcijos prie Susisiekimo ministerijos teritorinių padalinių bei muitinės pareigūnus.

Tai šiais metais pirmoji minėto tinklo inicijuota saugaus eismo akcija. Per metus iš viso Europos šalyse bus organizuotos devynios bendros policinės prevencinės saugaus eismo akcijos.

Kartu atkreiptinas dėmesys, kad Lietuvos policijos pareigūnai, vykdantys eismo priežiūrą, šią savaitę ne tik griežtai kontroliuoja krovininių automobilių ir autobusų vairuotojus, bet ir kitus eismo dalyvių daromus Kelių eismo taisyklių pažeidimus: pavojingą ir chuliganišką vairavimą, vairuotojų ir keleivių saugos diržų naudojimą, vaikų vežimą automobiliuose.

Iš anksto informuojama, kad nuo kitos savaitės, vasario 16–kovo 1 dienomis, bus vykdoma sustiprinta pėsčiųjų, dviračių vairuotojų, vadeliotojų kontrolė.

Vasario 23-iąją visoje šalyje policijos pareigūnai organizuos reidus ir tikrins transporto priemonių vairuotojų blaivumą, apsvaigimą nuo narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų.

Praėjusiais metais mūsų šalyje policijos pareigūnai išaiškino 386 260 Kelių eismo taisyklių pažeidimų. Eismo įvykiuose žuvo 265 žmonės, tarp jų 24 nepilnamečiai. Daugiausia įvykiuose žuvo pėsčiųjų – 108 ir vairuotojų – 76.

Sek svarbiausias automobilių pasaulio naujienas: nuo naujausių modelių pristatymų ir žinių iš autosporto trasų iki KET pasikeitimų. Nestabdyk – prisijunk prie DELFI Auto draugų „Facebook“!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)