„Utenos plente prasideda ilgai laukti realūs darbai: nepaisant daugybės buvusių iššūkių, čia startuoja pirmojo ruožo rekonstrukcija. Gera žinia ir ta, kad į pabaigą eina ruožo nuo Molėtų iki Utenos projektavimo darbai, tad artimiausiu metu šiam ruožui planuojama skelbti rangos darbų konkursą“, – sakė Susisiekimo ministras Marius Skuodis.

Anot LAKD generalinio direktoriaus Mariaus Švaikausko, kitų metų vasarą uteniškiai galės įvertinti pirmąjį „amžiaus statybomis“ pramintų rekonstrukcijos darbų etapą bei pasikeitusias eismo sąlygas magistralinio kelio Vilnius–Utena ruože nuo Kupiškio iki J. Basanavičiaus gatvės. Atlikus darbus, jo teigimu, vairuotojai važiuos lygesne danga, patogiau ir saugiau pateks į aplinkines teritorijas, saugesnė infrastruktūra bus įrengta pėstiesiems ir dviratininkams.

Rekonstruojamo Vilnius–Utena kelio ruože yra numatytos dvi eismo juostos, bus paklota nauja asfalto danga, sutvarkytos, rekonstruotos ar naujai įrengtos nuovažos, rekonstruotos sankryžos, įrengti atskiri pėsčiųjų-dviračių takai, šaligatviai, autobusų sustojimo aikštelė su peronu. Rekonstruojamoje gatvėje ir sankryžose bus įrengtas apšvietimas, nurodoma LAKD išplatintame pranešime.

Kupiškio ir J. Basanavičiaus gatvių bei Kupiškio ir Molėtų gatvių sankryžos bus rekonstruojamos į žiedines sankryžas. Rekonstruojant sankryžas, numatyta sutvarkyti valstybinės reikšmės kelių Utena–Pakalniai–Alanta, Kaunas–Zarasai–Daugpilis ir Kupiškis–Utena atkarpas.

Pėstiesiems ir dviračių vairuotojams kairėje pusėje iki J. Basanavičiaus gatvės numatyta įrengti pėsčiųjų–dviračių taką. Dešinėje Kupiškio gatvės pusėje nuo sankryžos su Molėtų gatve iki J. Basanavičiaus gatvės ir žiedinių sankryžų zonose bus įrengti šaligatviai, informuojama pranešime.
Numatytus darbus Utenos mieste atliks AB „HISK“, pasirašytos sutarties vertė siekia beveik 7 mln. eurų.

Šiuo metu taip pat intensyviai rengiamasi magistralinio kelio A14 nuo Vilniaus rajono iki Utenos rekonstrukcijai – vyksta projektavimo darbai. Planuojama, kad pabaigus ruožo nuo Molėtų iki Utenos projektavimą, rangos darbų konkursas bus paskelbtas dar šiais metais, o nuo Vilniaus rajono iki Molėtų – kitais metais, praneša LAKD.