Šviesoforinio reguliavimo veikimas

Užsidegus žaliam šviesoforo signalui pirmiausia eismas bus leidžiamas visomis kryptimis iš šalutinės gatvės nuo Žemynos g. pusės, tuo tarpu transporto priemonėms iš kitos šalutinės gatvės nuo J. Baltrušaičio pusės degs raudonas šviesoforo signalas. Po to bus leidžiama važiuoti iš kitos šalutinės gatvės pusės.

„Tai reiškia, kad kairieji posūkiai tapo apsaugoti, atskyrus šalutinių gatvių srautus“, – pažymi savivaldybė.

Po atliktų transporto srautų tyrimų iki šiol buvęs apsaugotas dešinysis posūkis iš Žemynos g. pusės į Laisvės pr. tapo iš dalies apsaugotu. Papildoma sekcija į dešinę lieka ir ji leidžia atlikti apsaugotą dešinį posūkį, tačiau pasukti į dešinę papildomai galima esant įprastam žaliam šviesoforo signalui, praleidus pėsčiuosius.

„Pėsčiųjų perėjimas per Laisvės pr. valdomas „žaliosios bangos“ principu. Pėsčiųjų šviesoforai per Laisvės pr. valdomi atskirai, tačiau saugumo salelėse laukti teks neilgai“, – praneša Vilniaus miesto savivaldybė.

„Atlikus pakeitimus sankryža ir toliau bus nuolat stebima, o jos valdymo režimas gali būti koreguojamas, atsižvelgiant į transporto srautus. Tikimasi, kad šie sprendimai reikšmingai pagerins eismo saugumą“, – priduria savivaldybė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją