Vis dėl­to Lie­tu­vos ke­lių po­li­ci­jos tar­ny­bos vir­ši­nin­kas Gin­ta­ras Alikandavi­čius LŽ sa­kė, jog po­li­ci­nin­kai jė­ga ne­si­verš į pi­lie­čių garažus, na­mus ar bu­tus, kad pa­im­tų iš­re­gis­truo­tų ma­ši­nų nu­me­rius.

„Lietuvos žinios“ rašo, kad lie­pos 17 die­ną Po­li­ci­jos de­par­ta­men­tas pa­tvir­ti­no ir tvar­ką, kaip tai pri­va­lo bū­ti da­ro­ma. Do­ku­men­te ra­šo­ma, jog nu­im­ti vie­ša­ja­me eis­me ne­tei­sė­tai da­ly­vau­jan­čios iš­re­gis­truo­tos trans­por­to prie­mo­nės nu­me­rius tu­ri tei­sę tik po­li­ci­jos par­ei­gū­nas. Su­stab­dęs iš­re­gis­truo­tą ar­ba ne­tvar­kin­gą au­to­mo­bi­lį ke­ly­je, jis su­ra­šo vai­ruo­jan­čiam as­me­niui ad­mi­nis­tra­ci­nio tei­sės pa­žei­di­mo pro­to­ko­lą dėl KET tai­syk­lių pa­žei­di­mo (vai­ra­vi­mas trans­por­to prie­mo­nių, ne­įre­gis­truo­tų (ne­per­re­gis­truo­tų) nu­sta­ty­ta tvar­ka, be vals­ty­bi­nės tech­ni­nės ap­žiū­ros ir (ar­ba) ne­ap­sid­rau­dus trans­por­to prie­mo­nių sa­vi­nin­kų ir val­dy­to­jų ci­vi­li­nės at­sa­ko­my­bės pri­va­lo­muo­ju drau­di­mu, ir t. t.). Už vi­sus mi­nė­tus nu­si­žen­gi­mus ski­ria­mos nuo 80 li­tų pra­si­de­dan­čios bau­dos, ku­rios vi­sas su­dė­jus ga­li iš­aug­ti iki šim­tų.

Ta­da su­ra­šo­mas ad­mi­nis­tra­ci­nis spren­di­mas nu­im­ti vals­ty­bi­nio re­gis­tra­ci­jos nu­me­rio ženk­lus nuo iš­re­gis­truo­tos trans­por­to prie­mo­nės. Trans­por­to prie­mo­nė su nu­im­tais vals­ty­bi­niais nu­me­riais ne­del­siant tu­ri bū­ti pa­ša­li­na­ma nuo va­žiuo­ja­mo­sios ke­lio da­lies, o par­si­ga­ben­ti ją – jau pa­ties vai­ruo­to­jo rei­ka­las. Tuo at­ve­ju, jei val­dy­to­jas pa­lie­ka sa­vo ma­ši­ną dū­lė­ti kel­kraš­ty­je, tei­sės ak­tai lei­džia jas į su­lai­ky­tų au­to­mo­bi­lių aikš­te­les pri­vers­ti­nai nu­ga­ben­ti ir bend­ro­vėms, su ku­rio­mis vals­ty­bės var­du yra pa­si­ra­šy­tos su­tar­tys, bet ta­da sa­vi­nin­kui kai­nuos dar bran­giau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (166)