Tai numatančias Administracinių nusižengimų kodekso pataisas įregistravęs parlamentaras sako, kad vis daugiau žmonių įsigyja butus ir kartu privačią požeminę arba antžeminę parkingo vietą, tačiau jos kartais būna neteisėtai užimtos.

„Norime apsaugoti tokių parkavimo vietų savininkus, kad jie galėtų apginti savo turtą nuo tų, kurie be sutikimo atvažiuoja ir pastato į tą vietą savo mašiną. Būna ir tokių situacijų, kad kažkas pastato automobilį į privačią parkavimo vietą ir išvyksta, pvz.mėnesiui į užsienį. Dabar policija neturi teisinių įrankių spręsti šią problemą", – Eltai sakė Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys Vilius Semeška.

Politikas aiškino parengęs kodekso pataisą, reaguodamas į gyventojų ir bendrijų skundus.

„Norime policijos pareigūnams suteikti teisinius įrankius, siekiant apsaugoti Lietuvos gyventojų teisę į privačią nuosavybę, jos naudojimą pagal savininko poreikį“, – sako V. Semeška.

Pagal jo parengtą Administracinių nusižengimų kodekso pataisų projektą, „savavališkas nuosavybės teise valdomos transporto priemonės stovėjimo vietos užėmimas arba naudojimas“ užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 100 iki 300 eurų arba priverstinį transporto priemonės nuvežimą.

Toks administracinis nusižengimas, padarytas pakartotinai, užtrauktų baudą nuo trijų 300 iki 500 eurų.

Siūloma, kad naujas reguliavimas įsigaliotų nuo 2024 m. sausio 1 d.
Administracinių nusižengimų kodekso pataisas V. Semeška teikia kartu su Seimo nariu Andriumi Vyšniausku.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)