Sankryžos rekonstrukcijos darbus vykdančios Plungės bendrovės VVARFF projektų vadovas Tomas Kindirauskas „Vakarų ekspresui“ sakė, kad tvarkant minėtą sankryžą buvo atkasti Energijos skirstymo operatoriui (ESO) priklausantys aukštos įtampos elektros kabeliai, kurie energiją tiekia į aplinkinius rajonus.

„Kabeliai yra seni, prastos būklės, jų judinti negalima. Be to, jie yra negiliai po žeme ir patenka į kelio konstrukciją“, - sakė T. Kindirauskas.

Anot jo, jau prieš mėnesį buvo imtasi spręsti problemą. Jau yra parengtas kabelių pakeitimo projektas, derinamas darbų finansavimo klausimas. Tačiau pačius darbus vykdys ne VVARFF, o naujas rangovas, kurį parinks ESO.

Šios dienos duomenimis, rangovas dar nėra parinktas.

„Reikia kryžiuoti pirštus, kad viskas vyktų sklandžiai. Tęsti darbus galėsime, kai bus pakeisti kabeliai. Tikimės, kad sankryžą pavyks sutvarkyti iki metų pabaigos“, - planuoja T. Kindirauskas.

Anot jo, šiuo metu sankryžoje yra įrengtos laikinos kelio dangos. Dėl to didelių transporto problemų joje nesusidaro.

O kryžiuoti pirštus sėkmei yra dėl ko. Priminsime, kad ESO elektros kabelių iškėlimo problema buvo iškilusi Statybininkų pr. tvarkant įvažiavimo į prekybos centrą „Norfa“ kelią.

Vien dėl kabelių iškėlimo proceso parduotuvė negalėjo pradėti darbo beveik metus, nors buvo pastatyta ir įrengta.

Į procesą buvo priverstas įsikišti ir tuometinis Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Sutartis dėl Mogiliovo ir Smiltelės gatvių sankryžos rekonstrukcijos tarp Klaipėdos savivaldybės ir VVARRF buvo pasirašyta šių metų vasario mėnesį.

Sutartyje buvo numatytas 13 mėnesių terminas. Bendra sutarties vertė - 273 tūkst. eurų.

Tačiau dėl iškilusios situacijos su ESO kabeliu praėjusį mėnesį nuspręsta sutartį pratęsti. Ir dabar sankryžos rekonstrukcijos projektas turi būti įgyvendintas iki 2024 metų rugsėjo 13 dienos.

Pastaruoju metu viešai daug diskutuojama apie tai, kad dalis Klaipėdoje vykdomų infrastruktūrinių projektų įgyvendinama pernelyg ilgai.

Tai ir jau minėta Statybininkų pr. rekonstrukcija prie „Norfos“, ir jau trejus metus besitęsianti Vingio pasažo ir skvero tvarkymo epopėja, strigo ir senamiesčio gatvių tvarkymas bei kiti darbai.

Naujoji Klaipėdos valdžia yra pasirengusi spartinti procesus.

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus tvirtai įsitikinęs, kad to galima pasiekti nuolat bendraujant su projektus įgyvendinančiomis įmonėmis.

„Žmonėms dažnai reikia impulso. Turi būti daromas nuolatinis spaudimas“, - sako A. Vaitkus.

Meras primena istoriją, kaip jau pirmosiomis savo darbo dienomis ėmėsi spręsti senamiesčio gatvių rekonstrukcijos problemą. Po pokalbio su rangovais pavyko pasiekti, kad gatvės būtų atvertos miestiečiams keliais mėnesiais anksčiau, nei buvo planuota.