„Vairuotojų apklausa atskleidė, kad lietuviai yra labai racionalūs pirkėjai. Nors 70 proc. vairuotojų yra svarbi degalų kaina, tačiau jie linkę lyginti ir rinktis tik tuos degalų tiekėjus, kurie užtikrina aukštą degalų kokybę. Vairuotojai supranta, kad naudodami pigiausius degalus, kurie Lietuvoje greičiausiai būtų kontrabandiniai, bandymai sutaupyti gali ilgainiui pareikalauti didelių investicijų į automobilio variklio ir degalų sistemos remontą“, – sakė S. Raila.

Remiantis „Statoil“ tyrimo duomenimis, net 66 proc. Lietuvos vairuotojų mano, kad degalų kokybė lemia tai, kiek priežiūros pareikalaus variklis.

Baltijos regiono šalių tyrimą „Statoil Fuel & Retail“ užsakymu atliko bendrovė „RelationsPeople AS“ kovo mėnesį Lietuvoje ji apklausė 1 300 respondentų, o visose šalyse – net 10 000 vairuotojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)