„Atsiprašome už laikinus nepatogumus, JUDU komanda intensyviai dirba tam, kad sutrikimai būtų kuo greičiau pašalinti, o tvarkaraščiai – vėl prieinami visose platformose“, – rašoma įmonės feisbuko paskyroje.

Nacionalinio kibernetinio saugumo centro (NKSC) vadovas Liudas Ališauskas pirmadienį sakė, kad prieš Lietuvą vyksta tikslinės DDoS (angl. distributed denial-of-service, liet. paskirstytosios aptarnavimo perkrovos) atakos.

Anot jo, šiuo metu DDoS atakomis trikdomos „m.Ticket“, „m.Parking“ teikiamos paslaugos bei govilnius.lt svetainė.

„Šiuo metu tai yra pagrindinės ryškios paslaugos, kurios reikalingos ir mūsų svečiams. Kalbame apie šias paslaugas – šiuo metu jos yra trikdomos“, – sakė NKSC vadovas.

L. Ališauskas taip pat pranešė, kad sekmadienį Lietuvoje fiksuotos dvi kibernetinės atakos. Vienas incidentas įvyko regioninėje radijo stotyje, kitas – mieste veikiančiame prekybos centre. Abiejų incidentų metu buvo sutrikdyta trečiųjų šalių internetu teikiama muzikos transliacijos paslauga, kai pakeitus originalų grojaraštį vietoj jo buvo pradėta transliuoti su dezinformacija susijusi informacija.

NATO viršūnių susitikimo metu, liepos 10–13 dienomis, Vilniaus miesto viešuoju transportu leidžiama važiuoti nemokamai. Taip siekiama sumažinti galimus nepatogumus dėl įvestų eismo ribojimų, o viešuoju transportu nemokamai gali važiuoti tiek vilniečiai, tiek sostinės svečiai.

„Susisiekimo paslaugų“ atstovė Greta Vasiliauskaitė Eltai pakomentavo, kad sutrikusi programėlės „m.Ticket“ veikla gali kelti nepatogumų planuojantis keliones ir sekant viešojo transporto judėjimą realiu laiku, todėl kol kas rekomenduojama naudoti „Google Maps“ ir „Trafi“ programėles.

„Dėl įvykusios kibernetinės atakos „m.Ticket“ šiuo metu veikia su sutrikimais, kurie yra sprendžiami. Tikimės, kad visiškas programėlės funkcionalumas bus atstatymas artimiausiu metu“, – sakė ji.

Dėl liepos 10–13 dienomis galiosiančių eismo ribojimų, Vilniuje pasikeitė kai kurių viešojo transporto maršrutų trasos bei tvarkaraščiai.

Daugiausia pokyčių apima Senamiestį, dalį miesto centro ir Vilniaus oro uosto teritorijos, taip pat Lietuvos parodų ir kongresų centro „Litexpo“ prieigas. Pokyčiai įvedami saugumui užtikrinti pagal NATO pateiktą protokolą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)