Šis punktas, Nr. 111, byloja: „Prieš sukdamas į dešinę, į kairę arba apsisukdamas (išskyrus posūkį į sankryžą, kurioje eismas vyksta ratu) vairuotojas privalo iš anksto pasitraukti prie pat važiuojamosios dalies, skirtos važiuoti ta kryptimi, atitinkamo krašto. Kelio ženklai ir (arba) ženklinimo linijos gali šį reikalavimą pakeisti.“

Šis KET punktas kasdien pažeidžiamas Taikos, Baltijos, Statybininkų prospektuose, Šilutės plente įrengtose apsisukimo vietose. Čia vairuotojai automobiliais sukasi labiau laikydamiesi dešiniojo krašto, nors taisyklėse parašyta juodu ant balto – jei suki į kairę, būk arčiau kairiojo krašto.

Dėl to neretai kyla konfliktų tarp tų, kurie sąžiningai laikosi KET reikalavimų, ir tų, kurie nori pasirodyti gudresni bei aplenkti pirmuosius.

„Kodėl vairuotojai apsisukimo vietose ignoruoja Kelių eismo taisykles? Gal ne ignoruoja, o taip elgiasi tiesiog dėl nežinojimo? Gal pamiršta taisykles? Visais tokiais atvejais kaltininkai pareigūnams pasakoja, kur ruošėsi važiuoti toliau, jau apsisukę. Todėl spėju, kad aplenkti tuos vairuotojus, kurie sukasi teisingai, laikydamiesi kairės pusės, jie norėjo paprasčiausiai skubėdami, norėdami kuo greičiau atsidurti ten, į kur važiavo. Trūksta ir vairuotojų tarpusavio supratimo. Be to, reikia ir sveiko proto nespausti akceleratoriaus pedalo apsisukimo vietose“, – teigė Klaipėdos apskrities VPK Kelių policijos biuro viršininkas Ramūnas Šideikis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)