Ypač padaugėjo pranešimų apie pažeidimus, užfiksuotus vaizdo registratoriais.

„Eismo dalyviai netoleruoja kitų eismo dalyvių pažeidimų ir juos fiksuoja. Vairuotojas, kuris laikosi eismo taisyklių, ir mato šalia vairuotoją, kuris jų nepaiso, jaučiasi įžeistas. Policijai užtenka tokios medžiagos, jeigu yra data, laikas, trumpas vietos aprašymas“, - sako Kauno apskrities VPK Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos vadas Ramūnas Kemzūra.

Avaringiausiomis rajono vietomis išlieka Vytauto gatvė Garliavoje, privažiavimai prie Noreikiškių gyvenvietės. Daugiausiai avarijų užfiksuojama rytinio ir vakarinio piko metu.

Visuomenė vertindama pačių vairuotojų perduodamą medžiagą policijai pasiskirstė į dvi dalis. Vieni pilietiškus vairuotojus vadina skundikais. Tuo tarpu policija tikina, kad apie pranešimą pranešę vairuotojai elgiasi teisingai.

„Blogietis“, kuris žino, kad bet kada gali būti užfiksuotas – jį tai drausmina, tuomet galima išvengti sunkių pasekmių“, - teigia R. Kemzūra.

Dažniausiai policijai atsiųstoje medžiagoje matyti, kad vairuotojai nerodo posūkių signalų, nepraleidžia pėsčiųjų, pavojingai manevruoja.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (134)