Policijos teigimu, vairuotojai nepaiso kelio ženklo Nr.528 „Transporto priemonių stovėjimo vieta“ su papildoma lentele Nr.846 „Neįgalieji“ ir horizontaliojo kelio ženklinimo simbolio 1.24 „Neįgalusis“ reikalavimų ir labai dažnai stato savo automobilius tose stovėjimo vietose, kurios skirtos tik transporto priemonėms, pažymėtoms skiriamuoju ženklu „Neįgalusis“ arba neįgaliųjų asmenų automobilių statymo kortelę turinčioms transporto priemonėms.

Pareigūnai pabrėžia, kad ypač piktina prabangūs automobiliai, išrikiuoti neįgaliesiems skirtose automobilių statymo vietose. Atrodytų, kai kurie pasiturintys žmonės puikiausiai gali apsieiti be sąžinės ir moralės.

Primename, kad kelio ženklo Nr.528 „Transporto priemonių stovėjimo vieta“ papildoma lentelė Nr. 846 „Neįgalieji“ nurodo, kad stovėjimo vieta skirta tik šiose taisyklėse numatytą skiriamąjį ženklą „Neįgalusis“ arba neįgalių asmenų automobilių statymo kortelę turinčioms transporto priemonėms.

„Neatimkite galimybės neįgaliesiems judėti, nedidinkite jų vargo ir socialinės atskirties. Atminkite, kad nedora visuomet buvo laikoma didesne bėda už fizinę negalią, tačiau nedoras žmogus visuomet susilaukia ne užuojautos, bet paniekos ir pelnyto atlygio“, – rašoma policijos pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)