„Po gausesnio lietaus patvinstantis kelio ruožas po Avižienių viaduku kelia rimtas problemas ne tik aplinkinių Vilniaus rajonų gyventojams, bet ir į miestą atvykstantiems svečiams. Tam, kad problema būtų išspręsta iš esmės ir ateityje prie jos nebereiktų grįžti yra reikalingi sudėtingi inžineriniai sprendimai, kurių parengimas reikalauja laiko. Vis dėlto, tai pirmasis žingsnis link problemos sprendimo ir prie saugaus, patogaus ir greito susisiekimo šioje kelio atkarpoje atkūrimo“, – teigia Kelių direkcijos Projektų valdymo grupės vadovas Gediminas Katinas.

Projektavimo darbų metu suplanuota išnagrinėti ir įvertinti lietaus nuvedimo nuo kelio variantus, išskirtinį dėmesį skiriant probleminės vietos po Avižienių viaduku analizei. Projektuotojai šios problemos sprendimui turės pritaikyti optimaliausią ir ekonomiškai naudingiausią variantą, kuriame turėtų būti numatyti ir pėsčiųjų, dviračių takai, apšvietimas, įvertintas aplinkosauginių priemonių poreikis. Šiuos darbus atliks viešojo konkurso būdu išrinkta projektavimo bendrovė „TEC Infrastructure“, darbų vertė – 430 tūkst. Eur be PVM, darbų įgyvendinimo terminas – 18 mėn.

Kelių direkcijos atstovo teigimu, iki tol, kol šiame kelyje problema bus išspręsta iš esmės, šio kelio ruožui bus skiriamas padidintas dėmesys. Valstybinių kelių priežiūrą vykdančiai bendrovei AB „Kelių priežiūra“ Kelių direkcija pavedė stebėti situaciją ir, esant poreikiui, šalinti perteklines vandens sankaupas.

Kelių direkcija dėl probleminės vietos po Avižienių viaduku taip pat kreipėsi į Vilniaus rajono savivaldybę. Šio kreipimosi tikslas – įvertinti galimas po didesnio lietaus apsemiamo viaduko priežastis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją