„Į ma­ne krei­pė­si ne vie­nas klai­pė­die­tis ir klau­sė, kur bū­tų ga­li­ma le­ga­liai to­bu­lin­ti vai­ra­vi­mo žie­mą įgū­džius. Su­pran­tu, kad ne­leis­ti­no­se vie­to­se to ne­ga­li­ma da­ry­ti. Ta­čiau ig­no­ruo­ti to­kį vai­ruo­to­jų po­rei­kį ne­pro­tin­ga, to­dėl siū­ly­siu aps­vars­ty­ti ga­li­my­bę gal­būt to­je pa­čio­je An­tro­jo­je Melnra­gė­je le­ga­liai leis­ti žie­mą nau­do­tis di­de­le au­to­mo­bi­lių sto­vė­ji­mo aikš­te­le“, - LŽ sa­kė jis.

„Jei­gu bū­tų nu­spręs­ta leis­ti vai­ruo­to­jams le­ga­liai nau­do­tis žie­mą pra­kti­kai kad ir aikš­te­le An­tro­jo­je Meln­ra­gė­je, tai ne­ga­lė­tų vyk­ti chao­tiš­kai ir be prie­žiū­ros. Tu­rė­tų bū­ti ir ap­sau­ga, at­sa­kin­ga ins­ti­tu­ci­ja, ku­ri ja rū­pin­tų­si, apt­ver­ta te­ri­to­ri­ja, in­for­muo­ti apie nau­do­ji­mą­si aikš­te­le gy­ven­to­jai. Gal iš­ties įren­gus ir pri­tai­kius to­kią aikš­te­lę įgū­džiams to­bu­lin­ti su­ma­žė­tų ir ava­ri­jų žie­mą“, - samp­ro­ta­vo me­ras.

Klai­pė­dos aps­kri­ties vy­riau­sio­jo po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to Ke­lių po­li­ci­jos biu­ro vir­ši­nin­kas Ra­mū­nas Ši­dei­kis idė­ją le­ga­li­zuo­ti ma­ši­nų „drif­tin­go“ žie­mą vie­tą ver­ti­no at­sar­giai. „Ži­no­ma, bū­tų ge­rai su­da­ry­ti są­ly­gas vai­ruo­to­jams to­bu­lin­ti įgū­džius žie­mą. Ta­čiau svar­biau­sia - sau­gu­mas. Kas at­sa­kys, jei­gu to­je aikš­te­lė­je bus su­ža­lo­ti žmo­nės? Kas ją pri­žiū­rės, kas rū­pin­sis vai­ruo­to­jų ir pra­ei­vių sau­gu­mu?“ - LŽ sa­kė jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)