Antradienį Jakų žiede dėl kelio remonto darbų susidarė didelės automobilių spūstys. Skaitytojai dienraščiui siuntė nuotraukas, kuriose buvo matyti, kad tvarkoma trečioji eismo juosta.

Automobilininkai stebėjosi, kodėl tokie darbai negali vykti naktį, kai nėra transporto srautų.

Įmonės „Klaipėdos regiono keliai“ direktorius Petras Kaučikas „Vakarų ekspresui“ teigė neturintis informacijos, kas galėjo būti atsitikę, kad prireikė remonto.

„Apskritai čia yra ne mūsų objektas, pats žiedas priklauso valstybės įmonei „Automagistralė“, mes tvarkome tik privažiavimą prie žiedo“, – aiškino P. Kaučikas.

Įmonės „Automagistralė“, prižiūrinčios automagistrales Vilnius-Kaunas-Klaipėda ir Vilnius-Panevėžys, direktoriaus pavaduotojas Kazimieras Eirošius informavo, kad susidarius kamščiui darbai buvo nutraukti, o nuo 7 valandos vakaro vėl turi būti atnaujinti ir tęsiami per naktį.

„Per naktį bus atnaujinama asfalto danga. Bus kaitinamas dabar esantis asfalto pagrindas, kuris šiandien yra kaip „tarka“, jis bus keliamas ir klojamas iš naujo. Kitaip tariant, senas asfaltas bus „atšviežintas“, padarytas naujas. Visa tai bus atlikta per ateinančią naktį“, – antradienį žurnalistus patikino K. Eirošius.

Be to, pasak pašnekovo, artimiausiomis dienomis yra numatyti darbai nuo Šilutės pusės praplatinant įvažiavimą į žiedą dar viena eismo juosta.

„Šiuo metu šitie darbai irgi nevyksta. Kalbėjau su darbų vadovu, jis žadėjo, kad dirbs vakarais. Iš anksto atsiprašome už nepatogumus ir triukšmą“, – kalbėjo K. Eirošius.

„Automagistralės“ direktorius Vladislovas Molis pirmiausia atsiprašė vairuotojų, kuriems buvo sukelta nepatogumų ir žadėjo, kad visi darbai ilgai netruks.

„Iki vasaros sezono pradžios turime tuos klausimus išspręsti – kad būtų kuo mažesnės kliūtys įvažiuoti į žiedą ir iš jo išvažiuoti“, – sakė V. Molis.