„Grinda“ pranešė, kad apie 14 val. prasidėsiantis snygis truks iki paryčių, o didžiausią intensyvumą pasieks vakarinių eismo srautų metu – tarp 15 ir 19 val. Numatomas didelis kritulių kiekis, todėl prieš savaitgalį ir taip didesni eismo srautai judės dar lėčiau nei įprasta penktadieniais.

„Dar turite galimybę kitaip suplanuoti kelionės laiką ar subėgioti į parduotuvę ar vaistinę – pasinaudokite ja.

Numatomas veiksmų planas:

Atliekame išankstinius barstymus. Jie ne tik apsaugo nuo netikėtumų (galbūt snigti pradės anksčiau nei suprognozuota??), leidžia „sugaudyti“ jau pirmąsias snaiges. Svarbiausia – iš anksto paberta druska net kelias valandas padeda išvengti suspausto sniego ar ledo sluoksnio susidarymo, o tai labai svarbu intensyvaus snygio vakarinių eismo srautų metu.

Didžiausiose įkalnėse, kur smarkesnių snygių metu kartais stringa sunkusis transportas, statome papildomas dėžes su smėlio-druskos mišiniu:. Savanorių pr. (Kauno-Trakų kryptimi) reguliariais intervalais bus įrengtos 3 tokios dėžės, Gariūnų g. – 4, Pergalės g. – 2, Juodojo kelio įkalnėje – 3, dėžės.

Prasidėjus snygiui, sniegą valysime verstuvais.

Atkreipkite dėmesį, kad esant intensyviam snygiui pablogėja matomumas, pailgėja stabdymo kelias: būkite atidūs, laikykite didesnę nei įprasta distanciją nuo priekyje važiuojančių automobilių, rinkitės saugų greitį, venkite staigių manevrų.

Apie sunkiau pravažiuojamas vietas praneškite tel. 1355“, – pranešė „Grinda“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją