Įmonės „Grinda“ atstovas Egidijus Steponavičius teigė, kad jau spalio viduryje įmonė buvo įsigijusi 12,5 tūkst. tonų druskos. Tiesa, įmonės sandėliuose ji dar ne visa – turimos talpyklos netalpina tokio kiekio druskos, todėl jau turimas 7 tūkst. tonų rezervas bus pildomas prasidėjus gatvių barstymui.

„Kai prasidės žiemos sezonas dalis druskos jau važiuos į gatves – bus valomos ir barstomos gatvės, o pro kitas duris vešime papildomus kiekius, kad tos druskos nepritrūktų“. – aiškino E. Steponavičius.

Įmonės atstovas teigė, kad šį kartą sostinės gatvėse bus barstoma druska atvežta iš Maroko. Anot jo, ji iš esmės nesiskiria nuo anksčiau naudotos druskos, tačiau turi šiek tiek kitokį atspalvį dėl Maroke vyraujančio smėlio.

E. Steponavičius pabrėžė, kad atsiradus poreikiui kelininkų technikais išvažiuoti į gatves, pirmiausia planuojama naudoti ne druską, mat užuot barstę kelius, kelininkai planuoja juos laistyti specialiu prisotintu druskos tirpalu.

„Norime, kad toji druska nepakenktų tiek augalams, tiek kitai infrastruktūrai – automobiliams, asfaltui ir betonui. Dėl to stengiamės kuo labiau mažinti druskos suvartojimą. Viena iš tokių priemonių yra tokia, kad pirmųjų išvažiavimų metu druska nebarstoma, o gatvės laistomos prisotintu druskos tirpalu. Mes visada pasižiūrime į prognozes ir jau matome, kad artimiausiomis naktimis temperatūra kris nulio link, o šeštadienį ir sekmadienį, tikėtina, kad sulauksime ir šlapdribos. Tai natūralu, kad turime pradėti ruoštis“, – aiškino E. Steponavičius.

„Grindos“ atstovas vairuotojus ramino, kad žemė vis dar yra įšilus, todėl net ir iškritus sniegui jis sparčiai ims tirpti. Tiesa, jis pabrėžė, kad net ir tokiu metu sniegas greitai tirpsta ne visur – vėstant tiltų ir viadukų temperatūra taip pat sparčiai keičiasi, todėl, anot jo, šias vietas svarbu prevenciškai barstyti iš anksto.

Kelininkų atstovas taip pat ragina iš anksto žiemai ruoštis ir vairuotojus bei nelaukiant lapkričio pradžios pasikeisti vasarines padangas į žiemines.

Visą LNK žinių tarnybos reportažą galite peržiūrėti žemiau: