Kelininkai įspėja dėl sudėtingų eismo sąlygų Lietuvoje: blogiausia situacija – viename rajone

Lietuvos automobilių kelių direkcija informuoja, kad antradienio dieną eismo sąlygas šalyje sunkina snygis, rūkas ir lijundra. Sudėtingiausios eismo sąlygos dėl lijundros – Kupiškio rajone.

Šalčininkų ir Panevėžio rajonuose eismo sąlygas sunkina vietomis susiformavęs rūkas, matomumas vietomis sumažėjęs iki 50 m.

Dėl buvusio ir besitęsiančio snygio sudėtingos eismo sąlygos yra Ignalinos, Tauragės, Biržų, Švenčionių rajonuose.

Visoje Lietuvoje dauguma magistralinių ir krašto kelių dangų šlapios, tačiau reikia išlikti budriems, nes vietose gali būti ir slidžių ruožų.

Mažesnio intensyvumo rajoninių kelių dangos daugiausia padengtos prispausto sniego sluoksniu, kuris vietomis siekia iki 10 cm, susidariusios provėžos, vietomis slidu.

Slidžius ir provėžotus kelių ruožus barsto ir valo AB „Kelių priežiūra“, tačiau vairuotojų prašoma atsižvelgti į kelio dangos būklę ir rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis dieną daug kur nedideli krituliai. Vietomis rūkas, plikledis, galima silpna lijundra. Aukščiausia oro temperatūra nuo 1 laipsnio šalčio iki 3 šilumos.

Judant link gražiausių metų švenčių, būkime saugūs. Papildomi patarimai šios žiemiškos kelionės metu:

Žiemą tenka susidurti ne tik su sniegu ir ledu – kartais iškrenta ir stiprus lietus, atsiranda vėjas ir tai gali taip pat apsunkinti vairavimą.

Lietus ne tik paveiks kelio dangą, bet ir matomumą. Geriausias mūsų patarimas būtų pasirinkti saugų greitį ir išlaikyti ramybę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją