Dar iki pirmadienio pusiaudienio pradėsime prevencinius barstymus, kurie leis apsaugoti važiuojamąją dalį nuo staigaus ledo susidarymo.

Atkreipkite dėmesį, kad esant plikledžiui eismo sąlygos gali keistis labai sparčiai, todėl:

  • Kelionės laiką planuokite su atsarga: nepalankios oro sąlygos gali gerokai prailginti keliones;
  • Atkreipkite dėmesį į miškingose ar netoli vandens telkinių esančias gatvių dangas: dėl galimo plikledžio kai kurios gatvės gali tapti slidžios;
  • Būkite atidūs, rinkitės saugų greitį.

Valstybinės reikšmės ir rajoninius kelius prižiūrintys kelininkai įspėja, kad Šiaurės ir Vakarų Lietuvoje dėl buvusio ar besitęsiančio snygio valstybinės reikšmės kelių dangos padengtos puraus arba prispausto sniego sluoksniu, provėžotos, slidžios. Vairuotojų važiuojančių šiais keliais, prašoma būti atidžius ir neskubėti, nes sniegą vietomis keičia lijundra, todėl eismo sąlygos išlieka sudėtingos. Kauno, Molėtų, Telšių, Švenčionių, Klaipėdos ir Šilutės rajonuose eismo sąlygas sunkina plikledis.

Kitur šalyje pagrindinių kelių dangos daugiausia šlapios, vietomis padengtos pažliugusiu sniegu, provėžotos.

Mažesnio intensyvumo rajoninių kelių dangos daugiausia padengtos pažliugusio, prispausto arba puraus sniego sluoksniu, kuris vietomis siekia iki 20 cm., provėžotos, slidžios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją