Lietuvoje pagrindinių valstybinės reikšmės kelių dangos drėgnos, šlapios, vietomis padengtos pažliugusio sniego sluoksniu.

Mažesnio eismo intensyvumo krašto ir rajoniniai keliai šlapi, provėžoti, padengti šlapio, pažliugusio, prispausto arba puraus sniego sluoksniu, kuris vietomis siekia iki 10 cm.

Trakų, Ariogalos, Kelmės, Akmenės rajonuose ir Klaipėdos apskrityje silpnas snygis, kitur be žymesnių kritulių. Žemiausia oro temperatūra nuo 1 iki 5 laipsnių šalčio.

Judant link gražiausių metų švenčių, būkime saugūs. Papildomi patarimai šios žiemiškos kelionės metu:

Žiemą padangų su kelio danga sukibimas tampa žymiai mažesnis ir sudėtingesnis, todėl būtina užtikrinti, kad Jūsų automobilio padangos būtų geros būklės. Nors įstatymai reikalauja, kad protektoriaus gylis turi būti ne mažesnis kaip 1,6 mm, sukibimas su kelio danga žiemos metu pradeda mažėti žemiau 3 mm, todėl būtinai stebėkite savo padangų būklę ir, jei reikia, jas pakeiskite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją