Žibintai tampa apsiblausę dėl ultravioletinių spindulių poveikio, nes tokie spinduliai ardo plastiko paviršių. Tad iš esmės tereikia nupoliruoti paveiktą sluoksnį iki nepažeisto. Keli valymo būdai padės panaikinti arba sumažinti žibintų apsiblausimą.

Prieš mėgindami bet tokį poliravimo būdą, pirmiausia nuvalykite žibintus ir jų apvadą. Būtina pašalinti visą purvą ir kitokias nuosėdas bei apsaugoti aplinkinius paviršius. Tuomet lipnia juosta apklijuokite aplink žibintus, kad apsaugotumėte nuo abrazyvinių priemonių dažytus automobilio paviršius.

Vienas „namudinis“ žibintų poliravimo metodas yra dantų pasta. Kadangi pastoje yra švelnių abrazyvinių dalelių, ji padeda lengvai nupoliruoti žibintų paviršių. Toks būdas turėtų padėti nesmarkiai arba vidutiniškai apsiblaususiems žibintams.

Kita galima priemonė – soda. Kaip ir dantų pastą, sodą reikėtų tepti nedideliu šepetėliu ir poliruoti žibintus sukamaisiais judesiais. Stenkitės nesutepti dažytų automobilio paviršių, nes gali atsirasti įbrėžimų.

Dar vienas variantas yra nusipirkti žibintų valiklio ir poliravimo rinkinį iš vietos automobilių prekių parduotuvės. Dažnai tokiuose rinkiniuose yra ir skystos priemonės bei švietimo popieriaus ar kitos šveičiamosios priemonės, kuri padės nuvalyti žibintus. Svarbu atidžiai perskaityti naudojimo instrukciją.

Po poliravimo nuvalykite priemonės perteklių, nuplėškite apsauginę juostelę ir nuplaukite bei nusausinkite žibintus.

Kadangi žibintai patamsėja dėl saulės poveikio, žalą galima sumažinti ribojant laiką, kiek automobilis stovi lauke. Jeigu pirksite poliravimo priemonių rinkinį, taip pat galite įsigyti ir specialią priemonę, apsaugančią žibintus nuo ultravioletinių spindulių poveikio, kuri leis ilgiau džiaugtis šviežiai nupoliruotais žibintais.

O jeigu nuspręsite pasikeisti apsiblaususius žibintus, apsvarstykite galimybę pasikeisti juos į stiklinius. Stiklo ultravioletiniai spinduliai neveikia taip, kaip plastiko, todėl bėgant laikui žibintai nepatamsės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)