Pasak Panevėžio miesto infrastruktūros skyriaus vedėjo pavaduotojo Daliaus Linkono, didžiąja dalimi sankryžos jau galima pravažiuoti.

„Šiuo metu gatvėse veikia laikini pravažiavimai. Dariaus ir Girėno gatvėje dar baiginėjami asfalto darbai, tačiau pravažiuoti, kaip ir Klaipėdos gatve, galima. Dabar uždaryta tik Projektuotojų gatvės dalis, kurioje ruošiami žalieji plotai ir trinkelės. Darbų pabaiga numatoma lapkričio 2 dieną“, – naujienų portalui JP komentavo D. Linkonas.

Turbožiedinė sankryža Klaipėdos, Projektuotojų, Dariaus ir Girėno gatvių sankirtoje ruošiama, siekiant išspręsti avaringumo problemą.

Kaip anksčiau naujienų portalui JP aiškino Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktorius Tadas Jukna, žiedinė sankryža ne tik padidins eismo laidumą, bet ir sumažins įvykių skaičių.

„Ši vieta yra viena avaringiausių mieste, eismo saugumo ekspertai sankryžą yra įtraukę į juodųjų dėmių žemėlapį. Atlikus rekonstrukcijos darbus tikimės, kad sumažės eismo įvykių skaičius, pagerės eismo laidumas. Be to, Klaipėdos g. jungiasi su Šiaulių keliu, tad žvelgiant į ateitį, įgyvendinus „Rail Baltica“ projektą ši gatvė taps pagrindine arterija, jungiančia miestą su „Rail Baltica“ vėže“, – kalbėjo T. Jukna.