Klaipėdos miesto savivaldybė pranešė, jog visos mieste esančios žaliosios rodyklės, naudojamos ties raudonu šviesoforo signalu, bus nuimtos iki 2020 m. sausio 1 d. Savivaldybės atstovai teigė, jog tikėtina, kad tai sumažins daugumos šviesoforais reguliuojamų sankryžų laidumą, bet padidins eismo saugumą.

Eismo laidumą dalinai kompensuos nuo 2019 m. lapkričio 1 d. Kelių eismo taisyklių 75 punkto panaikinimas. Nuo šios dienos vairuotojams leidžiama atlikti posūkį degant žaliam šviesoforo signalui net ir tada, kai nedega papildoma sekcija leidžianti daryti posūkį.

Vairuotojai turėtų atkreipti dėmesį, kad degant papildomai sekcijai su rodykle į dešinę, vairuotojo kelyje neturėtų būti jokių kliūčių, o degant pagrindiniam žaliam šviesoforo signalui, vairuotojas atlikdamas manevrą, privalo įsitikinti ar tai daryti saugu – praleisti pėsčiuosius ir dviratininkus bei kitas, jo važiavimo kryptį kertančias, transporto priemones.

Klaipėdos miesto savivaldybės atstovai teigė, jog panaikinus žaliąsias dešininių posūkių lenteles, bus įgyvendinamos trumpalaikės ir ilgalaikės eismo gerinimo priemonės. Jie tikino, kad dabar rengiamos schemos ilgalaikėms pagrindinių miesto gatvių sankryžų tobulinimo priemonėms, perkama tam reikalinga įranga. Bus montuojami nauji šviesoforų valdikliai, perbraižomas horizontalus eismo juostų žymėjimas, įrengiamos papildomos eismo juostos posūkiams į dešinę. Jos bus įgyvendinamos 2020 m. sausio–balandžio mėn. ir vėliau.

Atstovai aiškino, kad pasiekti tokį pat pralaidumą, kaip su žaliomis rodyklėmis, nepavyks, nes situaciją sankryžose cikliškai valdys užprogramuotas valdiklis, o ne pats vairuotojas, kaip šiuo metu.

Savivaldybė pateikė parengtas trumpalaikes eismo, kai kuriose miesto sankryžose gerinimo priemones.

Montuojama papildoma sekcija posūkiui į dešinę sukant iš H. Manto gatvės į Liepų gatvę ( link Šiaurės pr.):

H. Manto g. – Liepų g. sanktyža

Montuojama papildoma sekcija posūkiui į dešinę sukant iš Šiaurės prospekto gatvės į Kretingos g. (link Panevėžio g.):

Šiaurės pr. – Kretingos g. sanktyža

Montuojama papildoma sekcija posūkiui į dešinę sukant iš Liepojos g. į P. Lideikio gatvę:

H. Manto g. – Lideikio g. sankryža

Montuojama papildoma sekcija posūkiui į dešinę sukant iš P. Lideikio g. į H. Manto gatvę:

H. Manto g. – Lideikio g. sankryža

Montuojama papildoma sekcija posūkiui į dešinę sukant iš Smiltelės g. į Taikos prospektą:

Taikos pr. – Smiltelės g. sankryža

Montuojama papildoma sekcija posūkiui į dešinę sukant iš Naikupės g. į Minijos g. (link Baltijos pr.):

Naikupės g. – Minijos g. sankryža

Montuojama papildoma sekcija posūkiui į dešinę sukant iš Pilies g. į Minijos gatvę:

Pilies g. – Minijos g. – Sausio 15-osios g. sankryža
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)