Siūloma, kad automatiškai išregistruotoms transporto priemonėms būtų leista įsilieti į eismą remiantis supaprastinta tvarka.

„Tvarka turi būti supaprastinta, kad vairuotojai, ištaisę klaidas, dėl kurių transporto priemonė buvo išregistruota, galėtų paprasčiau grįžti į eismą ir jiems nereikėtų atlikti visų procedūrų, būtinų pirmą kartą registruojant automobilį. Už tam tikrą mokestį registracijos faktas būtų atkuriamas registre. Tai būtų galima padaryti ir elektroniniu būdu, žmogus neprivalėtų vykti į „Regitros“ padalinį. Techninės galimybės leidžia tai padaryti, todėl nematau priežasties, kodėl reikėtų apsunkinti procesą. Tokia supaprastinta tvarka turėtų būti patvirtinta artimiausiu metu, nėra ko delsti“, - kalbėjo Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Julius Sabatauskas.

Pagal naujausią tvarką, išregistruotos transporto priemonės savininkui nereikės grąžinti ir valstybinių registracijos numerių. Iki tol žmogus, išregistravęs savo automobilį, privalėjo nedelsiant atiduoti „Regitrai“ jo valstybinius numerius. Kai kurių mašinų numerius, kilus išregistravimo vajui, nuo transporto priemonių „nusuko“ ir Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)