Vos per dieną prie miesto prisijungė pirmosios 6 atsakingo verslo kompanijos, pasiūlydamos dar per 2865 nemokamas vietas požeminėse ir antžeminėse automobilių aikštelėse aplink Konstitucijos prospektą.

„Popiežiaus apsilankymas traukia visos Lietuvos tikinčiųjų ir pasaulio piligrimų dėmesį į sostinę Vilnių. Vilniečius kviečiu į susitikimus su popiežiumi atvykti pėsčiomis ir nemokamu viešuoju transportu, o svečiams iš toliau atversime kuo daugiau nemokamų automobilių aikštelių vietų atokiau nuo didžiausių žmonių srautų. Esu dėkingas socialiai atsakingam verslui už vilnietišką svetingumą ir sąmoningumą“, – kvietė Vilniaus meras.

Nuo rugsėjo 22 d. 5 val. ryto iki rugsėjo 23 d. 22 val. naujajame miesto centre aplinkui Vilniaus savivaldybę bus galima nemokamai palikti lengvuosius automobilius: prekybos centre „Europa“ (900 vietų), „Swedbank“ (530 vietų), verslo kompleksas „3 Burės“ (400 vietų), verslo centre „Quadrum“ (200 vietų), Vilniaus miesto savivaldybės stovėjimo aikštelėje (300 vietų), „Danske bank“ (85 vietos).

Nemokamas stovėjimo vietas pasiūlė ir UAB „Eika“, vairuotojams atvėrusi savo stovėjimo aikšteles, esančias Goštauto gatvėje 40B ir 40D. Iš viso čia yra 450 automobilių stovėjimo vietų.

Sostinės meras kviečia prie iniciatyvos jungtis ir kitas įmones bei įstaigas aplink sostinės centrą.

Tiesa, atkreipiamas vairuotojų dėmesys į tai, kad automobilių su dujų įranga negalima statyti visose požeminėse stovėjimo aikštelėse.

DELFI primena, kad jau nuo penktadienio 22 valandos Vilniaus centrinėje dalyje bus draudžiamas eismas, uždaromos net pagrindinės miesto širdį kertančios gatvės. Nusprendę nepaisyti draudimų vairuotojai sulauks ne tik baudų – bus nutempti ir jų automobiliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)