Kaip ir vyraujant geriems orams, rudenį svarbu pasirinkti saugų greitį. Pasak „Bolt“ dalijimosi paslaugų operacijų vadovo Beno Jurlovo, ši saugių kelionių el.paspirtukais taisyklė – universali.

„Už lango vis dažniau lyjant, dviračių takų, šaligatvių ar gatvių danga nebėra tokia patikima, todėl patyrę vartotojai tiesiog važiuoja atsargiau ir puikiai supranta, kad važiuojant lėčiau yra saugiau sustoti, o nelaimingo atsitikimo atveju mažesnis greitis apsaugo nuo sunkių traumų. Nors mūsų paspirtukų greitis ribojamas automatiškai, priklausomai nuo eismo zonos, norime atkreipti mažiau patyrusių paspirtukininkų, kuriems šis ruduo pirmas, dėmesį“, - sako B. Jurlovas.

Kita svarbi taisyklė – matyti ir būti matomiems. Trumpėjant dienoms, įprasta kelionė iš darbo paspirtuku dažniau baigiama jau sutemus. Nors „Bolt“ paspirtukai aprūpinti pakankamai galingais LED šviestuvais, reikėtų būti budriems ir stebėti kitus eismo dalyvius, o dar svarbiau yra patiems būti matomiems – pasirūpinti šviesą atspindinčia apranga ir atšvaitais. Kaip rodo praktika, pavojingiausios situacijos su el.paspirtukais susidaro automobilių vairuotojams jų nepastebėjus.

„Suprantame, kad šiuolaikiniam miestiečiui, svarbu patogus ir prieinamas keliavimas mieste, o gyvenimo tempas ir reikalų gausa užgožia metų laikų pasikeitimus, tačiau el. paspirtukų sezonas eina į pabaigą. Tam, kad jį baigtume saugiai, turime įprasti būti atsargesni – lygiai taip pat, kaip automobilių vairuotojai rudenį keičia padangas ir tampa dėmesingesni prietemoje privažiavę pėsčiųjų perėją”, - dėsto B. Jurlovas.

Jo teigimu, nereikia nustebti, jei „Bolt” paspirtukams vis dar esant miestų gatvėse, vieną rytą nepavykų jais pasinaudoti. Komanda atidžiai stebi orus ir jiems staigiai subjurus, pavyzdžiui, reikšmingai nukritus oro temperatūrai arba iškritus didesniam kiekiui kritulių, išmanūs paspirtukai deaktyvuojami. Tokia praktika pasiteisino jau praėjusiais metais.

„Bolt“ paspirtukais Lietuvoje naudojasi Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių, Alytaus, Marijampolės, Mažeikių, Utenos, Kėdainių, Tauragės, Ukmergės, Jonavos, Trakų ir Kazlų Rūdos gyventojai ir šių miestų svečiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją