Vienas iš patarimų, kuriais dalijasi ekspertai – norint efektyviai vairuoti reikia susiplanuoti savo maršrutą, mat tai padės išvengti didesnių degalų sąnaudų. Internete yra daugybė programėlių, kurias parsisiuntę vairuotojai gali išmokti, kaip važiuoti efektyviai ir išvengti spūsčių. Būtent spūstys „suvalgo“ daugiau degalų ir, žinoma, laiko.

Jei vairuojate automobilį su ekologiško vairavimo funkcija, galite degalų sąnaudas sumažinti iki 30 proc. Vis dėlto, jei automobilis tokios funkcijos neturi, ekspertai pataria, jog pradedant judėti reikia tai daryti palaipsniui, per dažnai nespausti stabdžio pedalo ir nestabdyti varikliu.

Tinkamas slėgis padangose gali sumažinti degalų sąnaudas mažiausiai 3 proc. Vairuotojai turėtų nepamiršti, kad padangų slėgį reikia tikrinti mažiausiai du kartus per metus – pavasarį ir rudenį. Tiesa, jei automobilyje sumontuota mechaninė pavarų dėžė, tai daryti reikėtų kur kas dažniau. Svarbu ir tai, kad padangų slėgis vasarą ir žiemą turėtų skirtis – žiemą slėgis turėtų būti didesnis, o vasarą – mažiau.

Dar vienas būdas sumažinti degalų sąnaudas – naudoti tinkamą variklio alyvą. Taip galite pailginti automobilio tarnavimo laikotarpį, atitolinti jo vizitus autoservise ir ilgainiui sutaupyti pinigų.

Čia galite pažiūrėti LNK vaizdo reportažą:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją