„Tokia vaidmenų kaita būdinga matyt daugelyje sporto šakų ir mes tikrai džiaugiamės, jog Benas nusprendė keisti puses ir prisijungti prie mūsų teisėjų komandos, – pasakoja renginio organizatorius Linas Ramoška. – Ne dažnu atveju teisėjas gali pasigirti galintis pats laimėti kvalifikaciją, tuo pačiu Benas galės iš tiesų atrinkti smulkiausias detales kurios lemia aukščiausius balus, nes pats geriausiai žino kas „UpHill“ trasoje yra sudėtingiausia.“

Sportininkas prisijungs prie dalyvių gretų penktadienio vakaro treniruotėms. Po Vokietijoje sekusios antros nesėkmės važiuojant prieš Japonijos drifto legendą Naoki Nakamura, komanda atliko išsamią priešininko analizę ir tikisi, jog rado priešnuodžius. Japonas virto savotišku kriptonitu Europos drifto čempionato dalyviams, kurie įpratę prie vietinio važiavimo stiliaus. Čirba prieš šį sportininką krito tiek Švedijoje, tiek praeitą savaitgalį Vokietijoje vykusiame etape. Dabar priimtas sprendimas įsigyti specialių padangų, kurias naudoja pats Nakamura, taip tikintis šanso suvienodinti sukibimo lygius. Būtent šių padangų testavimą B. Čirba atliks „Betsafe Drift Finals“ penktadienio treniruočių metu, o šeštadienį savo bolidą pridavęs į šalia „Žalgirio arenos“ vyksiančio „Eoltas“ gimtadienio išskirtinių automobilių parodą, pats lips į finalo teisėjų bokštelį.

Čirbos vaidmenų pokytis – ne vienintelė „Betsafe Drift Finals“ staigmena. Renginyje planuoja pasirodyti sezono pertrauką turėjęs, bei įspūdingą techniką pilotuojantis „Urta Drift“ komandos atstovas Salvijus Budrys, taip pat tikimasi pagaliau pamatyti į aikštelę grįžtantį ir Kęstutį Petronį. Po ilgo laukimo vėl sugrįžęs pirmasis Lietuvos drifto karalius savo pasirodymą liūdnai pabaigė jau pirmame etape Rygoje, kur po didelės avarijos, automobiliui prireikė ne tik stiprių kėbulinių darbų, bet ir po kapotu besislepiančios amerikietiškos jėgainės perrinkimo. Ilgi detalių gavimo terminai sužlugdė „IRT“ komandos naujoko planus kovoti dėl pozicijos „PRO“ lygoje, tad liko tik kortų sudrumstimo scenarijus. Kęstutis neslepia, jog laiko kiekis iki varžybų yra faktiškai lygus darbų sąrašo trukmei, tačiau bus dedamos visos pastangos spėti.

„Betsafe Drift Finals“ vyks Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje rugsėjo 1–2 dienomis. Penktadienio vakare dalyviai turės treniruotę, į kurią žada prisijungti ir kitų lygų atstovai, o šeštadienį paaiškės ar Andriui Vasiliauskui pavyks užsitarnauti dar vieną Lietuvos drifto karaliaus titulą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)