Pasak šalies meteorologų, šios savaitės ketvirtadienio (balandžio 4 d.) naktį žemiausia temperatūra svyruos tarp 4 laipsnių šalčio ir 1 laipsnio šilumos. Prognozuojama, kad vėsiausia bus šiaurės rytiniuose šalies rajonuose, o šilčiausia Lietuvos pietvakariuose. Kitomis savaitės dienomis orai po truputį šils, tačiau naktimis bus šalčiau.

„Lietuvos draudimo“ ekspertai atkreipia dėmesį, kad artimiausiomis dienomis rytais sėdę prie automobilio vairo vairuotojai būtinai turėtų įvertinti oro sąlygas. Esant plikšalos tikimybei, svarbu pasirinkti saugų greitį, laikytis saugaus atstumo ir pasilikti daugiau laiko kelionei.

Esant plikšalai, pagrindinis saugios kelionės priešas yra per didelis greitis, kuris apsunkina saugų manevravimą ir prailgina stabdymo kelią. Be to, svarbu nepamiršti saugaus atstumo – dažna eismo įvykių priežastis yra atstumo nesilaikymas, kai staigiai stabdant priešais važiuojančiam automobiliui nespėjama laiku sureaguoti ir susidūrimas tampa neišvengiamu.

Draudimo ekspertai taip pat išskiria ir dėl plikšalos pavojingomis tampančias vietas vairuotojams. Tai – tiltai, viadukai, žiedinės sankryžos, įkalnės ir nuokalnės. Staigaus stabdymo rizika, kaip taisyklė, atsiranda šviesoforais reguliuojamose sankryžose ir prie pėsčiųjų perėjų.

Ypatingai atsargiai vairuotojams patariama vairuoti ir manevruoti saulės neapšviestuose gatvėse ir keliuose, kelio ruožuose esančiuose miškuose ir pamiškėse, kur plikšala ir neigiama temperatūra laikosi ilgiau.

„Lietuvos draudimo“ duomenimis, praėjusiais metais registruotų transporto žalų atvejų skaičius perkopė 80 tūkst., tai yra 6 proc. daugiau nei ankstesniais metais. Bendra už registruotas transporto žalas išmokėta nuostolių atlyginimo suma pernai pasiekė 124 mln. eurų, o vidutinės žalos suma sudarė apie 1,6 tūkst. eurų, rodo draudimo bendrovės duomenys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją