Lietuvos automobilių kelių direkcija atkreipia vairuotojų dėmesį ir pažymi, kad šiuo metu dalyje valstybinės reikšmės kelių vyksta kelio remonto darbai, kuriuos skubama įgyvendinti tol, kol tą atlikti leidžia tinkamos oro sąlygos. Visų vairuotojų yra prašoma supratimo bei kantrybės, nes pabaigus visus vykdomus darbus, eismo dalyviai galės džiaugtis pagerėjusia kelio danga ir saugesnėmis, komfortiškesnėmis kelionėmis. Šiuo metu nemažai kelio remonto darbų vyksta ir pagrindinėse šalies automagistralėse ir magistraliniuose keliuose.

Suintensyvėjus eismui, taip pat daugiau dėmesio reikia skirti ir atidumui keliuose. Vairuotojai privalo rinktis saugų važiavimo greitį, niekada neviršyti maksimalaus leidžiamo greičio, dėl matomumo kelyje keliones kviečiama planuoti šviesiu paros metu.

Nuo lapkričio 1 d. iki kovo 31 d. lengvaisiais automobiliais, krovininiais automobiliais, kurių didžiausioji leidžiamoji masė ne didesnė kaip 3,5 t, motociklais ir triračiais automagistralėse ir greitkeliuose leidžiama važiuoti ne didesniu kaip 110 km/val. greičiu. Greitis kituose keliuose su asfalto arba betono danga nesikeičia – išlieka 90 km/val. Kituose keliuose leistinas greitis taip pat išlieka nepakitęs – 70 km/val.

Anksčiau temstant, labiau pažeidžiami tampa ir pėstieji, tad tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui, pastarieji, eidami keliu, privalo turėti teisingai prisegtus (uždėtus) atšvaitus, neštis šviečiantį žibintą ar vilkėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais. Primename, jog užmiestyje pėstieji privalo judėti kelkraščiais prieš judėjimo kryptį, kelią ar gatvę pereiti tik įsitikinę, kad tai daryti saugu.

Lietuvos policija, siekdama užtikrinti viešąją tvarką ir padėti eismo dalyviams, sustiprins patruliavimą šalies keliuose, prie kapinių ir kt. viešosiose vietose, vykdo prevencines priemones. Policijos pareigūnai, patruliuodami visoje šalyje, dieną ir tamsiuoju paros metu reguliuoja eismą, pasirūpina, kad žmonės išvengtų transporto priemonių spūsčių, teikia pagalbą eismo dalyviams prie įvažiavimų į kapines. Motyvuotai pasirinktose vietose organizuojamos trumpalaikės policinės priemonės, blaivumo patikrinimai ir šiurkščių pažeidimų nustatymas.

Pareigūnai pataria važiuoti tik jums tinkančiu saugiu, o ne leistinu greičiu. Ypač dėmesingi vairuotojai turėtų būti gyvenvietėse, gyvenamosiose zonose (namų kiemuose), prieš pėsčiųjų perėjas, privažiavimuose prie kapinių, išvažiuodami iš šalutinio kelio. Pareigūnai ragina nelenkti neįsitikinus, kad tai daryti saugu, ypač važiuojant transporto priemonių kolonoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją