Todėl nuo liepos 10 iki spalio 10 d., atliekant Klaipėdos, Projektuotojų, Dariaus ir Girėno g. sankryžos rekonstravimo į žiedinę sankryžą darbus, keičiasi eismo organizavimas, bus iš dalies uždaryta ir tvarkoma kita Klaipėdos g. pusė.

Viena avaringiausių vietų

Kai kovo mėnesio pabaigoje pradėti vykdyti Klaipėdos, Projektuotojų, Dariaus ir Girėno g. sankryžos rekonstravimo darbai įrengiant turbožiedinę sankryžą, Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktorius Tomas Jukna aiškino, kodėl būtina rekonstruoti minėtą sankryžą.

„Ši vieta yra viena avaringiausių mieste, eismo saugumo ekspertai sankryžą yra įtraukę į juodųjų dėmių žemėlapį. Atlikus rekonstrukcijos darbus tikimės, kad sumažės eismo įvykių skaičius, pagerės eismo laidumas. Be to, Klaipėdos g. jungiasi su Šiaulių keliu, tad žvelgiant į ateitį, įgyvendinus „Rail Baltica“ projektą ši gatvė taps pagrindine arterija, jungiančia miestą su „Rail Baltica“ vėže“, – kalbėjo T. Jukna.

Bus galima važiuoti sutvarkyta gatvės dalimi

Panevėžio miesto savivaldybės Miesto infrastruktūros skyriaus vedėjas Dalius Vadluga paaiškino, kas keisis nuo liepos 10 dienos, kai darbai prasidės kitoje Klaipėdos gatvės pusėje.

Kelio darbai Panevėžyje

„Kokie darbai buvo vykdomi vienoje Klaipėdos gatvės pusėje, tai dabar kelininkai nuo liepos 10 dienos persikels kitą gatvės pusę. Bus galima važiuoti jau sutvarkyta Klaipėdos gatvės dalimi ir bus atidaryta Dariaus ir Girėno gatvė, bet užsidarys Projektuotojų gatvė. Beje, pervažiavimai liks toje pačioje vietoje, kai vyko pirmojo etapo darbai. Šiek tiek keisis miesto autobusų maršrutai, nes atidaroma Dariaus ir Girėno gatvė. Autobusų eismo grafikai bus paviešinti“, – aiškino D. Vadluga.Uždarys gatvę

Miesto infrastruktūros skyriaus vedėjas teigė, kad iki spalio mėnesio vidurio turtų būti įgyvendintas Klaipėdos, Projektuotojų, Dariaus ir Girėno g. sankryžos rekonstrukcijos projektas ir įrengta saugi turbožiedinė sankryža

„Sutartyje numatyta, kad Klaipėdos, Projektuotojų, Dariaus ir Girėno g. sankryžos rekonstrukcijos darbai turi būti įgyvendinti iki šių metų gruodžio mėnesio, numatytiems darbams atlikti skirta šiek tiek daugiau nei 1,2 mln. eurų. Rangos darbus atlikta viešųjų pirkimų konkursą laimėjusi AB „HISK“. Beje, iš anksto perspėjame, kad baigus remonto darbus, bus laikinai uždarytas pravažiavimas Klaipėdos gatvės abiem pusėmis ties Projektuotojų, Dariaus ir Girėno gatvių sankryža. Bus tokių darbų, kuriuos galima atlikti tik visai uždarius eismą Klaipėdos gatve“, – teigė D. Vadluga.

Kelio darbai Panevėžyje

Keisis autobusų maršrutai

Miesto infrastruktūros skyriaus vyriausioji specialistė Ina Urbonavičienė naujienų portalui JP paaiškino, kaip keisis miesto autobusų maršrutai remontuojant Klaipėdos, Projektuotojų, Dariaus ir Girėno g. sankryžą.

„Šiek tiek keisis autobusų maršrutai, nes atidarius Dariaus ir Girėno gatvę, bus uždaryta Projektuotojų gatvė. Ten negalės važiuoti autobusai. Autobusas Nr. 3 važiuos tokiu pačiu maršrutu, koks buvo remontuojant Klaipėdos gatvės dalį pirmajame etape. Kitaip važiuos 3A maršrutas – autobusas važiuos tiesiai Klaipėdos gatve. Maršruto Nr. 16 autobusai važiuos Molainių, Projektuotojų, Kniaudiškių, Vakarine ir Klaipėdos gatvėmis. Norime, kad vasaros metu žmonėms būtų patogu važiuoti, o maršrutas – patrauklus“, – aiškino I. Urbonavičienė.