Priklausomai nuo vartotojo pastangų pasitaisyti, naujasis vertinimas „Bolt” platformoje veiks trimis etapais. Jeigu paspirtukininkas dėl fiksuotų pažeidimų patenka tarp 2 proc. prasčiausiai vertinamų vartotojų, sistema jį perspėja ir išsiunčia edukacinę medžiagą. Jeigu per kitas penkias keliones pažeidimai kartojasi toliau, antrame etape maksimalus paspirtuko greitis apribojamas iki 15 km/h, o trečiame etape – vienai savaitei ribojama prieiga prie platformos. Vėliau ribojimai būtų taikomi neribotą kartų kiekį.

„Gana griežtą politiką netinkamo ir pavojingo eismo atvejais taikėme ir iki šiol, tačiau dažniausiai apribodavome tuos vartotojus, kurie elgdavosi piktybiškai, sukeldavo eismo įvykius arba dėl jų elgesio sulaukdavome skundų. Naujoji tvarka mūsų pastangas išplės: pasieksime ir tuos, kurie net nežino, kad nuolat pažeidinėja taisykles”, - pažymi Benas Jurlovas, „Bolt” dalijimosi paslaugų Lietuvoje operacijų vadovas.

Jo teigimu, tokia sistema buvo sukurta ir pradėta taikyti skirtingose šalyse, nes paspirtukų eismo problemų vien draudimais neišspręsi – būtinas ir edukacinis elementas, ir galimybė vartotojui koreguoti savo elgesį. Nors minėtą trijų etapų vertinimą sistema užtikrins pati, nenusišalins ir „Bolt” komanda Lietuvoje – kaip ir anksčiau, už šiurkščius pažeidimus, kaip neblaivus vairavimas, bus šalinama iš platformos, o su turinčiais prašymų ir klausimų bus bendraujama individualiai.

Daugelis sprendimų, paremtų dirbtiniu intelektu ir leidžiančių „Bolt” paspirtukams stebėti eismo pažeidimus, buvo įdiegti laipsniškai, o laikui bėgant didėjo jų tikslumas bei efektyvumas. Pavyzdžiui, praėjusiais metais startavęs sprendimas važiavimo dviese prevencijai parodė, kad 50-70 proc. pažeidėjų, gavę paprastą pranešimą programėlėje, kitą mėnesį pažeidimo nekartoja.

„Nors palyginus su automobiliais, elektrinis paspirtukas vis dar yra labai nauja transporto priemonė, vis dėl to matome, kad naujų vartotojų procentas kiekvieną sezoną vis mažesnis. Suprantame tuos, kurie paspirtuku naudojasi neseniai ir kuriems trūksta žinių, tačiau vidutinis vartotojas Lietuvos miestuose ant paspirtuko stovi antrą ar trečią sezoną, todėl mūsų reikalavimai ir kontrolės priemonės yra visiškai pateisinami”, - įsitikinęs B. Jurlovas.

„Bolt“ paspirtukais Lietuvoje šiuo metu naudojasi Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių, Alytaus, Marijampolės, Mažeikių, Kėdainių, Utenos, Tauragės, Ukmergės, Jonavos, Trakų ir Kazlų Rūdos gyventojai bei šių miestų svečiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją