1200 kv. m parko teritorijoje vilniečiai ir miesto svečiai dvi dienas galėjo išbandyti, kas įvyksta patekus į eismo įvykius. Be adrenaliną keliančių įspūdžių – apsivertimo tikrame automobilyje ar eismo įvykio pojūčių 5D filmo seanse, čia specialiu prietaisu galima patikrinti savo reakcijos greitį bei apžiūrėti pagalbos tarnybų ir policijos naudojamą įrangą.

Į tokio pobūdžio parko sukūrimą bei įrangą investuota apie 1 mln. litų.

„PZU Lietuva“ generalinis direktorius Marius Jundulas teigė, kad Lietuvos žmonių dėmesys parkui liudija aktualų poreikį kalbėti apie saugų vairavimą ir kultūrą keliuose. Ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje nesaugus vairavimas nusineša labai daug gyvybių ir žaloja žmonių sveikatą.

Žmonės noriai išbando tas rizikas, kurios kyla patekus į avariją. Plūstelėjęs adrenalinas ir autentiški aštrūs įspūdžiai padeda suprasti, kaip bet kokia rizika kelyje yra pavojinga gyvybei. Šiandien esame įsitikinę, kad po apsilankymo saugaus eismo parke bus išgelbėta ne viena gyvybė“, – teigė M. Jundulas.

Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Renatas Požėla teigia, kad policija pritaria ir palaiko tokias ir panašias verslo iniciatyvas. „Džiaugiamės, kad atsiranda vis daugiau bendrovių, investuojančių į eismo saugumą ir matančių tame prasmę“, – sakė policijos generalinio komisaro pavaduotojas.

Kauniečiai ir klaipėdiečiai po apsilankymo besiverčiančios mašinos įrenginyje teigė niekada gyvenime nenorėsiantys patirti panašių pojūčių realybėje. Pasak jų, avarijos „repeticija“, nors ir saugi, priverčia susimąstyti ir apie važiavimo greitį, ir apie saugos diržų naudojimą.

„Saugaus kelio parke“ vilniečiai dvi dienas žiūrėjo 5D kiną, kur penkiais pojūčiais galima saugiai pajusti, kas įvyksta eismo įvykio metu. Drąsiausi galėjo įlipti į tikrą besiverčiantį automobilį, pademonstruosiantį saugos diržų efektyvumą. Specialiu įrenginiu, kuriuo naudojasi ir profesionalūs lenktynininkai, boksininkai, futbolininkai, buvo galima patikrinti savo reakcijos greitį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)