Alytaus mieste ir rajone skaudžių eismo įvykių, kuriuose būtų nukentėję abiturientai, pastaraisiais metais neužregistruota. Miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjas Vytuolis Valūnas vakar sakė, kad ėmėsi prevencinių priemonių.

„Švietimo skyriuje surengėme pasitarimą. Gimnazijų ir vidurinių mokyklų direktoriai ir abiturientų klasių auklėtojai įpareigoti susitikti su mokiniais ir priminti, kad ir Paskutinio skambučio dieną, kuri abiturientams iš tikrųjų yra didelė šventė, galioja Kelių eismo taisyklės bei kiti mūsų gyvenimą reglamentuojantys teisės aktai. Šiuo klausimu asmeniškai kalbėjau su Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovu Česlovu Mulma. Jis žadėjo, kad eismo saugumu miesto gatvėse bus pasirūpinta”, - kalbėjo skyriaus vedėjas.

Beje, komisariato viršininko sūnus irgi yra abiturientas.

Pasak Alytaus apskrities policijos komisariato Kelių policijos skyriaus specialisto vyresniojo inspektoriaus Žydrūno Geležausko, rytoj pareigūnai dirbs pagal atskirą planą.

„Patruliuosime prie mokyklų, stebėsime, ar abiturientai, vairuodami transporto priemones, nepažeidinėja Kelių eismo taisyklių. Jaunimui norėčiau priminti, kad automobiliuose ne tik draudžiama vartoti alkoholinius gėrimus, bet ir laikyti atidarytus butelius su jais”, - dėstė pareigūnas.