Vilniaus miesto savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus ryšių su žiniasklaida specialistas Gabrielius Grubinskas priminė, kad pagal praėjusių metų liepą pasirašytą viešojo pirkimo sutartį, Vilniuje bus sumontuoti 4 stacionarių vidutinio greičio matuoklių komplektai.

Vis dėlto, tuo savivaldybė apsiriboti nežada ir pagal tą pačią sutartį taip pat planuoja įsigyti 1 kilnojamą vidutinio greičio matuoklių komplektą ir 10 kilnojamų greičio matuoklių imitacijų.

„Suplanuotos stacionarių vidutinio greičio matuoklių vietos nepakito, jie bus įrengiami sutartyje numatytose vietose, o kilnojamo matuoklių komplekto ir greičio matuoklių imitacijų vietos bus nuolat keičiamos“, – aiškino G. Grubinskas.

Anot jo, šiuo metu vyksta greičio matuoklių projektinių sprendinių derinimas, o jų įrengimas vyks vos atšilus orams. Įsigyti vidutinio greičio matuokliai Vilniuje pradės veikti šiais metais.

Numatyta, kad naujieji vidutinio greičio matuokliai bus įrengti Geležinio Vilko gatvės atkarpoje nuo Vingio parko viaduko iki tunelio po Seimu abiem judėjimo kryptimis, Vakariniame aplinkkelyje ties Pilaitės prospektu ir T. Narbuto gatvėje link Sėlių gatvės.

Kilnojamas įrangos komplektas galės būti naudojamas įvairiose miesto vietose.

Paklaustas, ar sostinės vairuotojams numatyta daugiau pokyčių, G. Grubinskas teigė, kad kol kas nauji papildomų greičio matuoklių viešieji pirkimai nėra numatyti.

„Šiuo metu prioritetas teikiamas gatvių būklės gerinimui, pėsčiųjų ir dviratininkų saugos didinimui. Planuojama tęsti pėsčiųjų perėjų pertvarkymo ir naujų perėjų įrengimo darbus, bus įrengiamas kryptinis apšvietimas, saugumo salelės, greičio mažinimo kalneliai, tobulinamas gatvių ženklinimas. Eismo saugumas priklauso ne tik nuo greičio kontrolės, bet nuo daugelio aplinkybių – gatvių infrastruktūros, pažeidimų prevencijos, švietimo, teritorijų planavimo ir t. t. – bei šių aplinkybių vientisumo“, – nurodė G. Grubinskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)