Už įstatymo pataisas po pateikimo balsavo 61 Seimo narys, niekas nebuvo prieš, susilaikė 7 parlamentarai.

Pagal siūlomą projektą „Europos Sąjungos valstybėse narėse atlikta Lietuvos Respublikoje registruotų motorinių transporto priemonių ir priekabų valdytojų transporto priemonių periodinė privalomoji techninė apžiūra yra pripažįstama galiojanti Lietuvoje teisės aktų nustatyta tvarka“.

„Į mane nuolatos kreipiasi užsienyje gyvenantys lietuviai ir Lietuvos vežėjai, kuriems yra sudaromos biurokratinės kliūtys atlikti privalomą techninę apžiūrą, nes užsienyje atliktos techninės apžiūros yra nepripažįstamos Lietuvoje, todėl jie yra priversti grįžti į Lietuvą tik dėl periodinės techninės apžiūros. Šiuo metu pagal Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo nuostatas duomenys apie transporto priemonių ir priekabų privalomąją techninę apžiūrą yra kaupiami ir saugomi Centralizuotojoje techninės apžiūros duomenų bazėje (CTADB), todėl įtraukti informaciją apie užsienyje atliktą techninės būklės patikrinimą nėra jokių techninių kliūčių“, – sako Seimo frakcijos Tvarka ir teisingumas seniūnas P. Gražulis.

Šiuo metu techninių apžiūrų vykdymą ir techniškai tvarkingų transporto priemonių eksploatavimą Europos Sąjungoje (ES) reglamentuoja tiek ES teisė, tiek nacionalinė teisė.

Tačiau, pasak P. Gražulio, dažnai atsitinka taip, kad Lietuvoje registruotu automobiliu Europos Sąjungos valstybėje užtrukę vairuotojai susiduria su problema - jeigu baigiasi automobilio privalomos techninės apžiūros dokumentų galiojimo laikas, jie neturi galimybės užsienyje atlikti privalomą techninę apžiūrą.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (138)