Bendrovės „Urbico“ vadovas Raimundas Mickūnas LŽ patvirtino, kad greičio matuokliai iš Vilniaus gatvių bus surinkti, vos tik sutartis pasibaigs.

„Nėra paskelbta jokio konkurso matuoklių priežiūros paslaugai pirkti ir matome, kad niekas neketina jo skelbti. Netrukus matuoklius susirinksime“, - sakė jis.

Susisiekimo ministerijos Saugaus eismo skyriaus vedėjas Vidmantas Pumputis LŽ sakė, kad, jo žiniomis, šiuo metu Seimui yra pateikti reikiami teisės aktų pakeitimo projektai, pagal kuriuos savivaldybėms vėl turėtų būti skiriama lėšų greičio matuoklių priežiūrai, tačiau konkrečių sprendimų dar nėra priimta.

Jau anksčiau buvo skelbta, kad miestų savivaldybės sumanė atsikratyti stacionarių radarų po to, kai jie pasidarė nebepelningi. Iki šių metų pradžios savivaldybėms atitekdavo 40 proc. Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidėjų sumokamų baudų, tarp jų – ir greičio matuoklių „uždirbtos“ baudos, tačiau dabar pagal atnaujintą Biudžeto sandaros įstatymą, šie pinigai miestų nebepasiekia ir plaukia į bendrą valstybės iždą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (179)