Pasitikrinti savo žinias video teste – žaidime „Kada pradėsite stabdyti?“ kviečia draudimo bendrovė „Lietuvos draudimas“ kartu su naujienų portalu DELFI.

Pasitikrinkite, ar žinote, kada pradėti stabdyti galite šiame video teste:

„Daugelis vairuotojų dažniausiai sąmoningai dėl skubėjimo, malonumo ar patys net nesuvokdami viršija leistiną važiavimo greitį, kuris padidina eismo įvykių, rimtų traumų ir žūčių keliuose tikimybę. Dauguma šių nelaimių, kuriose nukenčia žmonės, įvyksta miestų gatvėse, iki 80 proc. jų – pėsčiųjų perėjose. Laiku pradėjus stabdyti, ypač nereguliuojamose pėsčiųjų perėjose sumažėtų žmonių sužalojimo atvejų“, – sakė „Lietuvos draudimo“ Valdybos narys ir Privačių klientų departamento direktorius Raimondas Geleževičius.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos 2014 m. keturių mėnesių statistika rodo, kad pagrindinės saugaus eismo problemos kyla dėl vairuotojų sukeltų eismo įvykių ir nepakankamo pėsčiųjų drausmingumo. Pagrindinės priežastys – greičio viršijimas, alkoholio vartojimas, nesaugus eismo dalyvių elgesys pėsčiųjų perėjose bei atšvaitų nenaudojimas.

Ar žinote, kad:
- miesto gatvėse saugus atstumas iki kitos transporto priemonės yra dvi, užmiestyje – 4 sekundės;
- pasirinkdamas važiavimo greitį, vairuotojas turi atsižvelgti į važiavimo sąlygas, ypač vietovės reljefą, kelio ir transporto priemonės techninę būklę, meteorologines sąlygas, taip pat eismo intensyvumą;
- kelyje pamačius kliūtį svarbu ne tik laiku sustabdyti automobilį, bet ir esant galimybei ją apvažiuoti;
- važiuojant 80 km/val. greičiu per vieną sekundę automobilis nuvažiuoja apie 22 metrus, todėl vairuotojas greičiausiai net nespėtų paspausti stabdžio pedalo;
- važiuojant 80 km/val. greičiu ir trenkiantis į nejudančią kliūtį, neprisisegęs saugos diržo keleivis žūsta greičiau nei per 0,3 sekundės.

Praėjusį mėnesį „Lietuvos draudimas“ paskelbė, kad modernizuos pavojingiausias nereguliuojamas pėsčiųjų perėjas Lietuvoje. Iki kitų metų vidurio skirtinguose šalies miestuose bendrovė planuoja atnaujinti 10 problematiškiausių perėjų. Šią iniciatyvą draudimo bendrovė įgyvendina bendradarbiaudama su Lietuvos policija ir miestų savivaldybėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)