Visoje Europoje vykstanti akcija skatina sąmoningą jaunuolių linksminimąsi, saugų vairavimą bei atsakingumą sėdant prie automobilio vairo. Šiemet prie akcijos prisidėjusiuose sostinės naktiniuose klubuose – „Briusly“, „Gorky“, „Misterija“ – lankytojus pasitiko LiMSA (Lietuvos medicinos studentų asociacija) savanoriai, kurie ne tik teikė naudingą informaciją apie alkoholį, jo žalą, pasišalinimo iš organizmo procesą ir pan., bet ir skatino į klubą atvykusius su automobiliu pasižadėti išlikti blaiviems, kai vėl teks sėsti už vairo. Sutikusieji dalyvauti buvo paženklinti specialiomis akcijos apyrankėmis, o išeinant iš klubo akcijos dalyviams buvo pasiūlyta alkotesteriu atlikti blaivumo testą. Norintieji galėjo pasitikrinti ir narkotinių bei psichotropinių medžiagų vartojimo testu.

Praeitais metais akcijoje dalyvavo 163 vairuotojai, šiemet – 192 (net 91 proc. iš šiemet akcijoje dalyvavusių vairuotojų išpildė pažadą, buvo atsakingi ir iš naktinio klubo išėjo nevartoję jokių svaigiųjų medžiagų. Likusiems 9 proc. akcijos savanoriai pasiūlė išsikviesti taksi arba leisti savo mašiną vairuoti svaigalų nevartojusiems draugams).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją