Autogidas.lt apklausoje vairuotojų buvo prašoma įvertinti, kaip, jų nuomone, keisis benzininių ir dyzelinių automobilių paklausa, kai dyzelino kainos beveik susilygino su benzino. Dauguma – 7 iš 10–ies – respondentų mano, kad dyzelinių automobilių paklausa nesumažės, nes su jais vis tiek galima pigiau važiuoti. Trečdalis vairuotojų teigia, kad turėtų imti augti benzininių automobilių paklausa, nes už degalus mokama beveik tiek pat, o benzininiai automobiliai dažniausiai kainuoja pigiau nei dyzeliniai.

Įdomu tai, kad tiek benzininius, tiek dyzelinius automobilių vairuotojai įžvelgia taupymo alternatyvų. Tie, kurie turi transporto priemonę su benzininiu varikliu, kalba apie galimybę įsidiegti dujų įrangą ir važiuoti dar taupiau. O tie, kurie vairuoja automobilį su dyzeliniu varikliu, kalba apie tai, kad dyzelino galima gauti ne tik iš degalinės ir už mažesnę kainą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)