1. Stiprus garsas, didėjantis važiuojant vis greičiau

Tai yra „mirštančios“ padangos garsas, kai jos paviršius atskiria nuo karkaso. Kai važiuojant netenkama rato, automobiliui galima pridaryti daug žalos. Tad jei išgirdote įtartiną garsą, stabdykite mašiną.

2. Saldus kvapas

Iš variklio skyriaus sklindantis saldus kvapas gali reikšti, kad aušinimo sistema turi problemų. Šis požymis atsiranda dėl aušinimo skysčiams naudojamo etileno glikolio. Skystis gali bėgti iš daug kur, pradedant radiatoriumi, baigiant vandens pompa. Jeigu ignoruosite šį kvapą, pagalbos dėl perkaitusio variklio jums gali prireikti atokiame užkampyje. Tačiau jeigu laiku aptiksite balą po automobiliu, situacija šia linkme gali ir nepakrypti.

3. Balos automobilio stovėjimo vietoje

Bala po automobiliu gali reikšti daug ką – nuo „šiandien tikrai karšta“ iki „prakirtai karterį ir aš mirtinai kraujuoju“. Kai pamatote balą po automobiliu, atkreipkite dėmesį ne tik į jos spalvą, bet ir į vietą, kurioje ji atsirado. Suvilgikite šiuo skysčiu pirštus ir pauostykite. Daugeliu atveju tai bus kondensatas iš oro kondicionavimo sistemos. Jeigu tai aliejuoto pavidalo, ryškus skystis, tikriausiai tai vairo stiprintuvo skystis. Jeigu jis tamsesnis, slidus ir jeigu neseniai esate keitęs tepalus, gali būti, kad bala atsirado dėl netinkamo mechanikų darbo keičiant tepalus.

4. Kitokio pobūdžio skysčių požymiai

Rausvas-rudas skystis gali reikšti, kad automatinė transmisija bando pranešti apie esamas problemas. Jeigu aptiko skysčio vidinėje padangos pusėje, tai gali būti nutekėjusio stabdžių skysčio požymis. Didelė tikimybė, kad tokiu atveju stabdžiai neveikia taip, kaip turėtų, tad patikrinkite automobilį kaip įmanoma greičiau.

5. Žviegimas iš variklio skyriaus

Jeigu išgirstate garsų žviegimą iš po variklio dangčio – labai tikėtina, kad taip aimanuoja merdintis paskirstymo diržas. Jeigu anksčiau automobiliai neturėjo šios detalės, tai dabar nuo paskirstymo diržo priklauso tokių agregatų kaip vandens pompa, generatorius, vairo stiprintuvo pompa ir kt. veikimas, todėl jeigu jis nutrūksta, kelionė automobiliu neišvengiamai baigiasi.

6. Džerškantis garsas Nr. 1

Jeigu stabdydami automobilį girdite džerškantį garsą tarsi detalės trintųsi viena į kitą, tai yra signalas, kad atėjo laikas keisti nusidėvėjusias stabdžių trinkeles. Kai jos nudyla, tuomet kenčia stabdžių diskai, tad laiku nepakeitus stabdžių trinkelių, vėliau gali tekti keisti ir stabdžių diskus.

7. Džerškantis garsas Nr. 2

Jeigu manevruodami girdite džerškantį garsą, trakštelėjimą ar dunksėjimą, tikėtina, kad taip apie bėdas išduoda priekiniais ratais varomo automobilio varantysis tiltas.

Apskritai, bet koks girgždantis garsas reiškia, kad yra problema – jeigu tai ignoruosite, teks plačiai atverti piniginę ne tik remontui, bet ir laiku nepastebėto gedimo pasekmėms tvarkyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)