Kaip niekad arši konkurencija „Superbike“ klasėje

Tradiciškai galingiausioje klasėje favoritu bus šalies motosporto pasididžiavimu laikomas Šarūnas Pladas. Jau daugiau nei dvidešimt metų motociklų žiedinių lenktynių čempionatuose dalyvaujantis sportininkas yra daugkartinis Lietuvos ir Baltijos šalių čempionas. Jam, beje, priklauso ir dabartinis „Nemuno žiedo“ trasos rekordas (1 min 09,479 sek.), kurį jis pasiekė 2022 m. sezone. Ar savaitgalio varžybose rekordas gali būti vėl pagerintas?

Tarp pagrindinių Šarūno konkurentų, be abejo, bus ir Kęstutis Stankūnas. 2022 m. sezone Kęstutis liko trečias bendroje šios klasės įskaitoje, o pirmose šių metų lenktynėse „Porsche Ring“ (Estija) liko antras.

Ant kulnų Š.Pladui lipti nusiteikęs ir Vitas Lopinys. Šiemet jis turės oficialaus BMW gamintojo atstovo „Krasta Auto“ palaikymą ir startuos specialiai tam įkurtoje „BMW Motorrad Racing Lithuania“ komandoje. Vitas pilotuos įspūdingą „BMW M1000RR Competition“ motociklą.

Taip pat šiemet daug žada ir perspektyvus naujokas, į galingiausią „superbike“ klasę šiemet perėjęs Tauras Norkūnas. Pernai triumfavęs B1200 klasės čempionate, 2023 m. sezone jis padarė logišką ir natūralų žingsnį į didžiausiu meistriškumu pasižyminčių lenktynininkų klasę. Po pirmojo čempionato etapo jis užima trečią vietą bendroje įskaitoje.

Vis dėl T.Norkūnas nėra vienintelis iš B1200 klasės perėjęs sportininkas. Šiemet ant „superbike“ klasės motociklo persėdo ir Oskaras Tarasevičius, kuris pernai su Danieliumi Savicku iki paskutinio etapo konkuravo dėl antrosios vietos B1200 klasėje. Tuomet Oskaras liko trečias, tačiau šiemet neabejotinai norės kiek įmanoma geresnio debiuto.

Motociklų lenktynės

Renginio metu pamatysime ir bandymą pasiekti Lietuvos rekordą

Varžybų pertraukos metus (apie 13 val.) motoakrobatas Sheras Zyske pasistengs užfiksuoti įspūdingą rekordą - važiuodamas ant vieno rato greičiausiai istorijoje įveikti „Nemuno žiedo“ trasą.

Tai bus jau ne pirmasis toks motoakrobato bandymas įsiamžinti. Jam iki šiol priklauso Gineso rekordų knygoje užfiksuotas pasaulio rekordas, kai jam per minutę pavyko daugiausiai kartų (36 kartus) apsisukti ant galinio rato. Vieną rekordą jau laikant užantyje, šį kartą jį fiksuos „rekordai.lt“ agentūra.

Prie rekordo siekimo prisidedanti „Krasto auto“ suteiks ir du saugos automobilio funkciją renginio metu atliksiančius sportinius BMW automobilius, kurie siekiant rekordo lydės motoakrobatą.

O kas vyks žemesnėse klasėse?

Į galingiausią klasę perėjus praeitų metų B1200 čempionui Taurui Norkūnui, šiemet B1200 klasėje toliau virs artima kova. Dažnai paskutiniu laipteliu prieš „superbike“ varžybas esančioje klasėje šiemet bus karšta.

Labai rimtai yra nusiteikę pirmame etape Estijoje laimėjęs Vytautas Krasnickas, jam į atlapus neabejotinai norės kibti ir pernai šioje klasėje antra vietą užėmęs Danielius Savickas. Neseniai žurnalistų kalbintas Danielius patikino, kad jį šiemet domina nebent tik čempiono titulas. Greičiausiai tokiu atveju, jis kaip ir T.Norkūnas keltųsi į „superbike“ klasę.

Motociklų lenktynės

Reiks atidžiai stebėti ir Kiprą Buinikį. 2022 m. likęs penktas bendroje įskaitoje, šiemet pirmose varžybose jis taip pat stengėsi alsuoti lyderiams į nugarą. Apskritai, šioje klasėje įprastai važiuoja tiek daug panašaus lygio dalyvių, kad sunku ką nors prognozuoti. Pavyzdžiui, „Porsche Ring“ dėl antros vietos lenktynėse konkuravusius Audrių Statulevičių ir Vaidą Nomeiką finišavus skyrė mažiau nei sekundė.

Treniruotėse nemažai matytas Redas Klionovskis taip pat labai atsakingai ruošėsi. Dar turint omenyje numatomas permainingas oro sąlygas, nusimato didelė intriga.

„Superstock 600“ klasė

„Superstock 600“ klasėje didžiausia intriga bus tai, ar „Nemuno žiede“ kam nors pavyks įkasti, pernai šioje klasėje dominavusiam Jonui Stankūnui. Pernai arti to buvo naujai įkurtoje moterų klasėje triumfavusi Greta Paškevičienė, kuri galutinėje įskaitoje šioje klasėje liko antra. Šiemet atrodo, kad Greta daro nedidelę pertrauką, kadangi jos neturime tarp užsiregistravusių dalyvių.

Ieškant daugiau J.Stankūno vertų konkurentų, tarp jų tikrai turėtų būti Mikas Razmislavičius, kuris pirmojo etapo metu atsiliko nuo Jono tik 5 sek. skirtumu. Trečiasis pagal tempą Estijoje vykusiame praeitame etape buvo Žilvinas Butkevičius.

Iš praeitų metų dalyvių mūsų akys kryps ir į Kęstutį Pribelskį (2022 m. liko ketvirtas) bei Mantą Rajacką, kuris pirmame etape Estijoje finišavo penktas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją