M. Daugėla paskutiniame etape finišavo 20-as sugaišęs 5 val. 22 min. 46 sek. T. Barkus trasoje užtruko 5 val. 47 min. 9 sek ir užėmė 35 vietą. Stipriausias „Bronze“ klasėje šiemet buvo Martinas Weglarzas iš Lenkijos. M. Daugėla bendroje įskaitoje liko 13-as, T. Barkus – 35-as. Oficialius šių metų „Romaniacs“ ralio rezultatus organizatoriai paskelbs vėlai vakare.

Sunkus etapas lietuviams

Paskutinis 114 km. „Bronze“ klasės etapas prasidėjo miške. Organizatoriai kalbėjo, kad tai bus sunkiausia diena ir dauguma sportininkų po finišo tam neprieštaravo. Startavus pirmiesiems motociklininkams pradėjo lyti ir tai dar labiau apsunkino važiavimo sąlygas.

„Džiaugiuosi, kad išvis finišavau. Iki serviso zonos trasa buvo sunki, bet man gerai važiavosi. Po serviso zonos prasidėjo sunkumai. Buvo šlapia ir molis pasidarė labai slidus. Kai kuriose vietose neįmanoma važiuoti, buvo labai sunku“, – šiandienos etapą apibūdino T. Barkus.

Tuo metu M. Daugėla šią dieną atsimins ilgai.

„Pradžia labai gera. Iki serviso zonos važiavau savo ritmu. Po serviso viename nusileidime vedžiausi motociklą, nes buvo labai statu. Paslydau, su visu motociklu čiuožiau žemyn ir susimušiau šoną į akmenį. Pasidarė sunku važiuoti dėl skausmo. Po to važiavau per krūmus, įvažiavau į širšių lizdą, įkando viena. Šiandienos etapo antra dalis įspūdinga. Kai pamačiau finišą, vos ašara neišbėgo“, – iš patirtų nuotykių pats juokėsi M. Daugėla.

Trečiasis ralyje dalyvaujantis lietuvis Mykolas Paulavičius važiuoja „Silver“ klasėje ir šiuo metu dar yra distancijoje. Po vakar dienos savo klasėje jis buvo 84-oje vietoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją