Nesiliaujant triukšmui motociklų eismą žada drausti

Antradienį Druskininkų meras Ričardas Malinauskas socialinio tinklo paskyroje paviešino įrašą, kuriame kreipėsi į šių metų sezono pradžia besidžiaugusius motociklininkus. Politikas teigė, kad pirmasis kovo savaitgalis ne vienam miestiečiui apkarto būtent dėl pernelyg ekspresyvaus pirmojo motociklininkų pasivažinėjimo.

„Gerbiama motociklininkų bendruomene, pirmasis pavasario savaitgalis lepino itin gražiu oru – suprantu, kad norėjote atidaryti sezoną. Bet šį savaitgalį gavome kaip niekad daug druskininkiečių ir kurorto svečių nusiskundimų dėl motociklų keliamo triukšmo ir kelių eismo taisyklių nepaisymo.

Druskininkai niekada nėjo draudimų keliu ir aš pats esu prieš kategoriškus draudimus, nes žmogus yra mąstanti būtybė, atsakinga už savo elgesį ir jo pasekmes.

Bet jei ir toliau mieste matysime dideliu greičiu važiuojančius, tyčia „gazuojančius“, eismo saugumo nepaisančius motociklininkus – būsime priversti imtis priemonių ir uždrausti motociklų eismą kurorte.

Tikiu, kad to nenorite nei jūs, nei mes. Todėl prašau elgtis atsakingai ir sąmoningai, kad visi galėtume džiaugtis Druskininkais. Taip pat prašau visų pasidalinti šiuo įrašu motociklininkų grupėse, uždarose bendruomenėse tam, kad situacija būtų įvertina, o išvados – padarytos“, – skelbė Druskininkų meras.

Motociklininkai

Keliantys triukšmą – kaip šaukštas deguto

Asociacijos „Lietuvos motociklistų klubas“ prezidentas Virginijus Aučyna teigė, kad draudimus taikyti visiems motociklininkams, nes vieną dieną jaunuoliai kėlė triukšmą – neteisinga. Jis teigė, kad toks atvejis jau buvo Birštone, kada uždraudus motociklų eismą mieste, bendruomenės vyko į susitikimą su meru ir paaiškino, kad į klubus susiburiantys motociklininkai yra atsakingi ir nenusipelnė būti neįleisti į miestą.

„Klubuose esantys žmonės to nedaro, mes apskritai į gatves dar nevažiuojame, nes vis dar yra per anksti. Dabar į gatves važiuoja daugiausia jaunimas. Klubo žmonės apskritai dažniausiai net nevažiuoja į miesto centrą vakare, nes tiesiog neįdomu ten važiuoti. Mes važiuojame į užmiestį, kur galima važiuoti“, – sakė V. Aučyna.

Asociacijos prezidentas teigė, kad yra susidariusi ydinga praktika, jog pavieniai pramuštgalviai siejami su motociklininkų klubais, mat džniausiai, miestuose ramybę drumsčiantys motociklų vairuotojai neturi nieko bendra su motociklininkų klubais, kurie puoselėja tam tikras vertybes ir tradicijas.

„Mes esame visai kitokie žmonės, tačiau tie pramuštgalviai pridaro reikalų, o po to kiti žmonės, kurie į važiavimą motociklu žiūri atsakingai, turi dirbti, rašyti raštus, kad tie draudimai būtų panaikinti. Čia – kaip toje patarlėje: šaukštas deguto statinę medaus sugadina. Dar dabar važiuoti yra labai pavojinga – asfaltas šaltas, pilna smėlio. Yra daug faktorių, dėl kurių sezonas gali pasibaigti dar jam net neprasidėjus. Galima nuvažiuoti kelis kilometrus, bet ne šimtus kilometrų įveikti, nes dabar tai vis dar pavojinga. Tačiau jaunimas dažniausiai ir skuba išvažiuoti jau pirmomis dienomis“, – įžvalgomis dalijosi asociacijos prezidentas.

V. Aučyna teigė, kad pranešimų apie gyventojų pasipiktinimą pastebėjo ir kituose miestuose, štai kauniečiai taip pat dalijosi pranešimais dėl triukšmo senamiestyje. Vis tik pats asociacijos prezidentas tik dar kartą pabrėžė, kad gyventojų ramybę dažniausiai drumsčia pasipuikuoti norintis jaunimas, o ne į klubus susiburiantys motociklininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)